Valtteri Bottasta kyykyttänyt George Russell uhoaa nyt Kimi Räikkösen suuntaan

Williamsin kuskilupaus George Russell uskoo ehtivänsä Kimi Räikkösen Alfa Romeon edelle tulevalla kaudella.

George Russell teki lyhyen, mutta mieleenpainuvan visiitin F1-sarjan kirkkaimmissa valoissa Sakhirin osakilpailussa. Koronasairasta Lewis Hamiltonia Mercedeksellä tuurannut Russell antoi kovaa painetta Valtteri Bottakselle aika-ajossa ja oli ajamassa kilpailussa voittoon, mutta tallin mokailu kaatoi sensaation.

Hamilton palasi Mercedeksen rattiin kauden viimeiseen osakilpailuun Abu Dhabissa. Russellille tämä tarkoitti paluuta Williamsin rattiin. Nuoren superlupauksen on määrä jatkaa ilman pisteitä sarjan viimeiseksi valmistajien MM-sarjassa jääneessä tallissa myös ensi kaudella.

Englantilainen on kuitenkin varma tallin paremmasta huomisesta. 

– Olen vakuuttunut siitä, että ensi vuonna olemme Haasin edellä, Russell sanoi grandprix.comin mukaan.


– Kehityksestämme päätellen, haluaisin myös uskoa, että olemme Alfa Romeon edellä.

Päättyneellä kaudella Haas-talli sijoittui valmistajien sarjassa kolmella pisteellä Williamsin edelle yhdeksänneksi. Kimi Räikkösen Alfa Romeo oli kahdeksas kahdeksalla pisteellään.

– Kun säännöt pysyvät samoina ensi vuonna, olen varma, että kamppailemme keskikastin tallien kanssa. Tavoitteemme on olla Haasin ja Alfa Romeon edellä, Russell painotti. 

Russell myöntää, että paluu sarjan parhaan auton, Mercedeksen ratista Williamsille oli haastavaa.

– Paluu Williamsille oli vaikeampaa kuin Mercedekseen tottuminen. Heillä on upea auto. Se on kaikkea, mitä kuljettaja tarvitsee, Russell kuvaili.

– Williamsilla tulee joskus tunne, että auto vie kuljettajaa, mutta Mercedeksellä se on toisin. Kontrolloit itse kaikkea. Kaikki on hyvin luontevaa ja auto toimii täydellisesti. Sitä on nautinnollista ajaa. 

Lue myös:

    Uusimmat