Mika Häkkinen osti harvinaisen miljoonan euron superauton (kuvalinkki)

Kaksinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Mika Häkkinen on ostanut itselleensä McLaren P1 -superauton. Asiasta uutisoi worldcarfans.com-sivusto.

Häkkinen ja McLaren ovat tunnetusti tehokas yhdistelmä, joten auto sopii hyvin suomalaistähden autokokoelmaan. Kyseistä P1-superautoa on valmistettu maailmassa ainoastaan 375 kappaletta. Kaikki McLaren P1 -autot on myyty, vaikka hintaa autolle kertyy ilman varusteita ja veroja noin miljoonaa euroa.

Häkkisen hankkimassa tummassa autossa on harmaa metalliväri ja mustaksi maalatut vanteet, joiden takaa pilkottavat oranssit jarrusatulat. Kuvat Häkkisestä uuden autonsa kera voi katsoa autogespot.com-sivustolta. Kuvat on otettu hiljattain Monacossa.

P1 on McLaren-malliston kruununjalokivi. Auton huippunopeudeksi ilmoitetaan 350 kilometriä tunnissa ja satasen spurtti vie aikaa alle kolme sekuntia. Superauton voimanlähteinä ovat 3,8–litrainen V8 sekä 131 kilowattia tuottava sähkömoottori. Yhteistehoksi ilmoitetaan hulppeat 905 hevosvoimaa.

Yksityiskohdista mainittakoon F1–autoistakin tuttu DRS-ilmanohjain, joka vähentää ilmanvastusta 23 prosenttia. Auton kori on valmistettu kokonaan hiilikuidusta ja auton omamassa on ainoastaan 1490 kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat