Pissaavatko F1-kuskit ajohaalareihinsa kisan aikana? ”Kyllä, minä olen tehnyt sen”

Teknavi pääsi maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä jututtamaan F1-kuski Jenson Buttonia ja ex-F1-kuski Johnny Herbertiä. Teknavin aiemmissa uutisissa tapetilla olivat Buttonin kanssa Hondan uutuudet ja alkava F1-kausi. Ford-tilaisuuden isäntänä toiminut Herbert puolestaan heitti tarinaa Fordista ja niin ikään F1-kuvioista. Mutta molempien kanssa puheisiin nousi myös hieman epätavallisempi ilmiö.

Buttonilta kysyttiin Honda-pressissä, että mitä F1-kuskit tekevät, jos kisan aikana iskee pissahätä.

– Hyvä kysymys. Siihen ei ole helppoa vastausta – tai tavallaan on. Muutamat entiset tallikaverini olivat kuuluisia siitä, että laskivat alleen kisan aikana, Button virnisteli ja vakuutteli, ettei hän ole niin tehnyt.

Ketkä niin tekivät?
– En muista… saattoi olla eräs kanadalainen kaveri, Button kommentoi naurun saattelema. Brittikuski viittasi surutta Jacques Villeneuveen.

Samana päivänä Teknavi eksyi Johnny Herbertin juttusille. Mika Häkkisen entinen tallikaveri toimii nykyisin Sky TV:n F1-kommentaattorina Damon Hillin kanssa. Ja olihan Teknavin pakko nostaa sama asia tapetille.

Johnny Herbert, Jenson Button väitti muutama tunti sitten, että tietyillä F1-kuskeilla on tapana pissata ajohaalareihinsa kisan aikana. Voitko vahvistaa tiedon?
– … (ensin hiljaisuus, sitten kovaäänistä naurua)… kyllä, voin vahvistaa tiedon. Minä olen tehnyt sen kerran. Se oli huono kierros, brittiveteraani veisteli.

– Tein sen Suzukassa. Se on todella vaikeaa tehdä. Rentoutuminen (sitä varten) on vaikeaa. Minulla kesti neljä kierrosta rentoutua. Hävisin sekunnin per kierros ajassa, Herbert intoutui selostamaan ja jatkoi vielä:

– Yleensä kyllä yritin käydä ennen kisaa vessassa. Ennätykseni oli käydä seitsemän kertaa pissalla ennen kisaa.

Selvä, Button ei siis puhunut kukkua. Mutta mitä Teknavin oma kisakuski Markku Alén sanoo ajohaalareihin pissaamisesta?

— Ei rallissa. Siellä pääsee aina välillä autosta pois. Ja nestehukkakin on valtava. Näin olen kuullut, että Le Mansissa kuskit laskevat alleen. On pakko. Onhan se vähän paskamaista seuraavan kuskin sitten mennä sinne penkkiin ”uimaan”.

F1-kausi 2015 jatkuu tänä viikonloppuna Malesiassa.

Lue myös:

    Uusimmat