Mika Häkkinen Kimi Räikkösen Sauber-siirrosta: "Osoittaa kaksi asiaa"

F1-varikolta kuultiin iso uutinen viime viikolla, kun Kimi Räikkösen Sauber-siirto tuli julki. Suomalaisen ex-F1-kuskin Mika Häkkisen mielestä Räikkösen jatko oli hyvä uutinen F1-sarjalle.

Ylälaidan videolla Räikkösen kommentit Singaporen GP:n jäljiltä.

Viime vuodet Ferrarilla ajanut Räikkönen päätti palata talliin, jossa hän aloitti aikanaan F1-uransa.

Oman formulauransa vuoteen 2001 lopettanut Häkkinen nosti esille eri pointteja Räikkösen siirrosta.

– Kimin kaksivuotinen sopimus Sauberin kanssa yllätti monet, mutta se osoittaa selvästi kaksi asiaa. Ensinnäkin Kimi rakastaa yhä upeiden F1-autojen ajamista, ja toiseksi Sauberilla on kunnianhimoa, Häkkinen sanoi Unibetilla.

Räikkönen on jo tällä hetkellä kokenutta kaartia F1-sarjassa. Häkkisen mukaan tärkeä elementti kokeneena kuskina on se, miten kuljettaja pystyy pitämään yllä tarvittavan motivaatio.

– Jos jonain aamuna herää, eikä enää tunne sitä nälkää, on aika lopettaa.

– Kimi on yhä nälkäinen, ja se on tärkeintä. Hän pitää työstään, ja vauhtia riittää yhä. Hänhän oli Singaporen toisten harjoitusten nopein. Nyt Kimi on matkalla talliin, joka todella haluaa tehdä töitä hänen kanssaan. Se on hyvä uutinen koko F1-sarjalle.

Häkkinen suhtautuu hyvin realistisesti Sauberin mahdollisuuksiin ensi kaudella.

– Voittoja tuskin on luvassa, mutta joskus on todella tyydyttävää auttaa tallia parantamaan, saalistamaan pisteitä ja uhittelemaan isoille tiimeille. Siitä tulee mielenkiintoista seurattavaa.

Lue myös:

    Uusimmat