Toni Vilander perkaa Räikkösen Sauber-siirron: "Tässä muhii hyvä setti"

C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander näkee Kimi Räikkösen siirrossa Sauberille positiivisia puolia. Räikkönen siirtyy tämän kauden jälkeen Ferrarilta kahden vuoden sopimuksella talliin, josta hänen F1-uransa vuonna 2001 käynnistyi.

Videolla parhaita paloja Kimi Räikkösen uran varrelta.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

– Tässä on monta juttua. Kuski haluaa vielä ajaa, ja huomioidaan, mitä on puhuttu Sauberin ensi kauden iskukyvystä. Nythän sillä autolla on päästy aika-ajon kolmososioon ja ajettu pisteille. Sauberilla on paljon Kimille tuttuja kavereita F1-uran alusta. Se voi olla luontevakin jatkumo, tai jos voi sanoa päätös, Vilander kertoo MTV Sportille.

Oma huomioon otettava osansa kuviossa on, että Haasin tavoin Alfa Romeo Sauber on Ferrarin asiakastalli.

– Kun on Alfa Romeo- ja Ferrari-linkki, se yhteistyö vain vahvistuu siitä. Kyllähän Sauberin tallipäällikkö (Frederic Vasseur) sanoi jo aikaisemmin, että he ottavat Kimin tai yleensä maailmanmestarin minä hetkenä tahansa. Kova buusti ja imagon nousu tämä on minun mielestäni Sauberille. Siellä on ollut muutamien vuosien notkahdusvaihe, mutta lähtisikö tästä taas parempaan suuntaan, Vilander perkaa.

Vilander muistuttaa, että Räikkösellä on jälleen päällä vahva vaihe urallaan. "Jäämies" on viime kisaviikonloppuina antanut mainioita näytteitä nopeudestaan, viimeisimpänä Monzan GP:n paalupaikka ja kisan kakkossija. 

– Nythän on hyvä meininki päällä. Radalla asiat onnistuvat hienosti ja on nopeutta. On sellainen positiivinen fiilis.

– Ja jos joku ajattelee, mikä järki on mennä ajamaan johonkin jämätiimiin, näen sen kisakuskina ihan eri lailla. Hommat kuitenkin jatkuvat edelleen formula ykkösissä, ja tämä on ehkä pieni askel rennompaan suuntaan – ei ole niin jäykkää kuin Ferrarilla, jossa on painetila MM:n voittamiseen valmistajien ja kuskien puolella. Se on tuonut työskentelymetodeihin, palavereihin ja yleiseen ilmapiiriin aika jäykkää fiilistä. Se ei koko ajan ole mitään hymyilyä.

Kaikkinensa Vilander uskoo siihen, että Räikkönen ja Sauber tulee olemaan hyvä yhdistelmä.

– Jos Sauberilla jutut toimivat yhtään radalla, on rennompi fiilis sen ulkopuolella. Se ei ole niin jäykkää, sellaista palavereista palavereihin menemistä, vaan keskitytään rennommalla asenteella siihen olennaiseen: ajamiseen.

– Vähenisivätkö tässä myös promopäivät ja kaikki muu hulabaloo ympärillä ja kisojen ulkopuolella. Kimi saisi vähän enemmän keskittyä kisajuttuun. Olisi päiviä kotona ja perheen kanssa ja sitten taas mentäisiin kisaamaan. Tässä muhii hyvä setti. 

Myös lajille iloinen uutinen on, että valtavaa suosiota nauttiva vuoden 2007 maailmanmestari jatkaa edelleen kuninkuusluokassa.

– Tämä on tosi tärkeää ensinnäkin meille suomalaisille, että on edelleen Valtteri (Bottas) ja on Kimi. Lajia seuraaville se on kullanarvoisen tärkeä juttu. On aika poikkeuksellista, että sosiaalisessa mediassa kerättiin adressia, että Kimin pitää pysyä adressia ja oli lähemmäs 100 000 nimeä. Kimi on myös ollut äänestyksissä aina suosituin kuski tai kolmen suosituimman kuskin joukossa. Kimi on erittäin pidetty persoona ja kuski myös, Vilander summaa.

Lue myös:

    Uusimmat