Mikä ele opettajalta! Hyvinkäällä koululaiset saivat tulla myöhässä kouluun: ”Silmät sirrillään saapuivat ja Mörkö-biisi soi kännyköissä”

Hyvinkäällä Hämeenkadun koululla on ymmärretty hienosti Suomen jääkiekon MM-kisojen finaalipelin merkitys.

Kolmannen luokan opettajana toimiva Jari Levänen oli ennakkoon ilmoittanut oppilaiden vanhemmille liukuvasta kouluuntuloajasta, jotta halukkailla oppilailla oli paremmin mahdollisuus kannustaa Suomea finaalipelissä.

Levänen kerto, että ajatus maanantain liukuvasta kouluuntuloajasta tuli lauantai-iltana välieräpelin jälkeen.

Normaalisti koulu olisi maanantaina alkanut kahdeksalta liikunnalla, mutta tänään oppilaille annettiin mahdollisuus tulla kouluun liukuvasti kello 8.15-10.15. Aamun ohjelmassa oli pihaleikkejä niille, jotka tulevat aikaisin. Vain muutama oppilas ilmestyi paikalle heti aamusta:

– Meitä oli paikalla kolme aamukahdeksalta, kun olin täällä vastassa. Sitten oppilaita tuli paikalle pikkuhiljaa silmät sirrillään.

Levänen kertoo kysyneensä kouluun saapuneilta oppilailta, jaksoivatko he katsoa pelin.

–  Kyllä oppilaat aika hyvin ovat olleet innostuneita ja katselleet kyllä peliä. Jos he ovat itse nukahtaneet niin viimeistään siihen vanhempien loppuhuutoon he olivat sitten heränneet, Levänen naurahtaa.

Mörkö raikaa!

Kuuluisia Mörkö-kommentteja on oppilaiden suusta kuulunut runsaasti ja mörkö-biisi on soinut kännyköistä.

– Se biisi on kyllä aika hitti nyt. Se on löytänyt tiensä näköjään myös lasten sydämiin.

Levänen pohtii, että suomen ensimmäinen jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 1995 merkitsi Suomen yhteiskunnalle paljon.

– Saa nähdä onko tällä samanlainen sysäys tai positiivinen kierre.

Levänen painottaa peliä pohtiessaan yhdessä tekemisen merkitystä.

– Miten valtava onnistuminen siinä tulikaan sitten. Ja varmaan myös yhteisöllisyys lisääntyy siinä, että herrat ja narrit siellä heiluu Suomi-paidoissa. Ja miksi sitä ei sitten hehkuttaisi tällaisessa kouluyhteisössäkin yhteenkuuluvuuden lisäämiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat