Mika Aaltolan Kirsi-vaimo miehensä saamasta mediahuomiosta ja jaksamisesta: "Maailmassa, esimerkiksi Ukrainassa on tällä hetkellä paljon..."

7:56
Katso Mika Aaltolan ja Kirsi Aaltolan haastattelu Linnan etkot -lähetyksessä.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola saapui MTV Uutiset Liven itsenäisyyspäivän lähetykseen yhdessä puolisonsa Kirsi Aaltolan kanssa. 

Mika Aaltola on noussut Venäjän Ukrainassa helmikuussa aloittaman hyökkäyssodan ja sen vaikutusten yhdeksi vakioasiantuntijaksi. 

Aaltolaa on nostettu mielipidekyselyjen pohjalta jopa varteenotettavaksi seuraajaksi presidentti Sauli Niinistölle. Aaltola itse on sanonut, ettei hän ole asettumassa ehdolle.

– Se tarkoittaisi sitä, että ne 20 000 nimeä pitäisi kerätä ja vaalikassa pitäisi tulla jostain muualta. Jos sitä lähdettäisiin tekemään vaalikampanjaa, niin mikäpä siinä, mutta ei se nyt tule saman tien tapahtumaan, näin se vain on, Mika Aaltola sanoo.

Ulkopoliittisen instituutin johtajan pikkusisko, eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Elisa Aaltola ilmaisi syksyllä huolensa isoveljensä jaksamisesta mediahuomion keskellä. Onko Kirsi Aaltola ollut huolissaan miehensä jaksamisesta?

– Totta kai välillä. Mutta sitten taas jollain tavalla sitä on aika realistinen sen suhteen, että elämme Suomessa ja tietyt asiat ovat olleet hyvin, hän sanoo.

– Me jokainen pääsemme töihin ja käymme koulussa, perusarki pyörii kuitenkin. Maailmassa, esimerkiksi Ukrainassa on tällä hetkellä paljon onnettomammassa tilanteessa olevia ihmisiä, hän lisää.

Kirsi toteaa puolisonsa haluavan antaa työllään oman panoksensa Suomelle siitäkin huolimatta, että se tarkoittaa välillä pitkiä työpäiviä ja lyhyitä yöunia. Mika komppaa vaimoaan ja sanoo pariskunnan lapsen antavan hänelle voimaa jaksaa.

– Olen jaksanut itseasiassa [työn tekoa] paremmin, kuin muuten olisin jaksanut, Mika sanoo.

Aaltoloille syntyi huhtikuussa esikoislapsi, poika, joka sai nimen Geo. Aaltoloiden mukaan lapsi muutti heidän parisuhdettaan.

– Kyllähän se aikataulutus on aikalailla läsnä elämässämme tällä hetkellä. Ehkä ennen kun perjantaina oli työpäivät tehty, niin aika vapaasti voimme miettiä, että mitäs tässä tänä iltana tehdään. Nykyisinhän on totta kai aika selvä, miten illat ja yöt vietetään, Kirsi sanoo.

– Lapsesta tulee myös vastuu, sitä osaa suhtautua elämään sen vaatimalla vakavuudella, mutta toisaalta leikkimielellä, Mika lisää.

Katso Mika ja Kirsi Aaltolan haastattelu Linnan etkot -lähetyksessä kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.


Live-ankkuri-LEO-UUSI LIVE

MTV Uutiset Live seuraa itsenäisyyspäivää hetki hetkeltä suorissa lähetyksissään aina jatkoille asti.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja