Mihin näppylät ilmestyvät kasvoillesi? Näin finnit kertovat terveydestäsi

Saatko näppyjä aina leukaan, vai puhkeavatko finnit poskille? Katso, mitä kasvojen kukkiminen voi kertoa terveydestäsi.

Akne ja finnit voivat kieliä terveydellisistä pulmista aina hormoneista ruuansulatusongelmiin. Ihoanalyysilla yritetään kartoittaa finnien perimmäisiä syitä, ja yksi vinkki finnien aiheuttajasta on niiden sijainti. Se, mihin näppyläsi ilmestyvät, voi osoittaa syyn niiden syntyyn.

Otsan alueen finnit

Stressi voi näkyä finneinä otsassa, mutta syy voi olla myös ruuansulatuksessasi. Vähennä rasvan ja sokerin määrää ravinnossasi ja juo paljon vettä.

Mikäli tiedät, että stressaavia aikoja on edessä, varaudu etukäteen esimerkiksi käyttämällä esimerkiksi syväpuhdistavaa naamiota.

Jos finnit tuppaavat ilmestymään hiusrajaan, voi syy piillä myös hiustenhoitotuotteissa. Hiustuotteet voivat ärsyttää ihoa ja tukkia ihohuokosia. Kokeile vaihtaa shampoota ja hoitoainetta ja varmista, että huuhtelet ne huolellisesti pois. Suosi hellävaraisia tuotteita. 

Poskien näppylät

Poskiin puhkeavat finnit voivat johtua kasvojen koskettelusta likaisilla käsillä, likaisista tyynyliinoista tai esimerkiksi putsaamattomasta puhelimesta. Myös ilmansaasteet ja tupakointi voivat saada posket näppylöille.

Käy kävelyillä raikkaassa ilmassa, tumppaa tupakka ja pyyhi puhelimesi näyttö päivittäin. Pese meikkisienet ja vaihda tyynyliinat joka päivä ja katso, tapahtuuko muutosta. Muista myös olla näpräämättä kasvojasi likaisilla sormilla!

Leuan alueen akne


Ovatko kuukautisesi tulossa? Leuan ja kaulan alueen finnit johtuvat hormonaalisista syistä. Mikäli akne on pahaa ja puhkeaa aina tietyssä vaiheessa kiertoa, käynti ihotautilääkärillä tai gynekologilla voi olla hyvä ajatus.

Mikäli finnit tupsahtavt suun ympärille, syy voi piillä ruokavaliossa. Syötkö esimerkiksi paljon rasvaisia ruokia? Myös happamat ruuat voivat ärsyttää ihoa. Pyyhi siis suupielesi kosteuspyyhkeellä ruokailun jälkeen.

T-alueen epäpuhtaudet

Tällä alueella puhkeaviin finneihin voi olla monia syitä. Rasvaiset ja sokeriset ruuat, alkoholi, stressi ja esimerkiksi korkea kolesteroli voivat näkyä tällä alueella. Ratsaa myös meikkipussisi: nenääsi töpöttelemä puuteri tai peitevoide on ehkä vanhentunutta, ja tukkii ihohuokosia.

Lähteet Cosmopolitan.co.uk, Cbc.ca, Thebeautygypsy.com

Lue myös:

    Uusimmat