Mihin hyökkääjiä tarvitaan, kun on pakkejakin! NHL:n pistepörssin sensaatiokärki murskaa tehoillaan ennätyksiä

Washington Capitalsin NHL-puolustaja John Carlson on pelannut uskomattoman tehokkaan alkukauden. 

Carlson ratkaisee voiton Calgary Flamesia iskemällä keskialueelta kiekon tyhjään maaliin. Lukemat ovat 5–2.

Jenkkipakki pyörittelee päätään vaihtoaitiossa ja hymyilee. Onko ilmeessä vähän epäuskoa? 

Jos hänen päänsä yläpuolelle piirtäisi ajatuskuplan, siinä voisi lukea, että "nyt kaikki menee". Tänä iltana tuli kaksi maalia. Washington voittaa lopulta 5–3.

Carlson on tehnyt 11 ottelussa 20 tehopistettä (5+15), ja hän johtaa koko sarjan pistepörssiä kolmen pisteen kaulalla Edmonton Oilersin Connor McDavidiin

Carlson on Capitalsin historian nopeimmin 20 pistettä kasaan saanut pelaaja. Vain yksi puolustaja NHL-historiassa, Paul Coffey, on yltänyt rajaan vähemmällä pelimäärällä. 

Capitalsin tähti on vasta kaikkien aikojen neljäs puolustaja, joka on saanut 20 pistettä kasaan jo lokakuussa. 

Capitalsin puolustajien piste-ennätys on Larry Murphyllä, joka teki 81 pistettä kaudella 1986–87. Carlson on tehnyt siitä määrästä jo 24,7 prosenttia, vaikka kaudessa on vielä jäljellä 71 ottelua. 

Tehopakki on saanut syöttöpisteen seitsemässä peräkkäisessä ottelussa. Hän tarvitsee vielä yhden sivutakseen Mike Greenin (2009) ja Scott Stevensin (1988) putkea. 

Viime kaudella sarjassa pelasi 221 puolustajaa, jotka tekivät kauden aikana vähemmän pisteitä kuin Carlson tähän mennessä. 

Löytyykö maailmasta vedonlyöjää, joka pani lappuunsa Carlsonin NHL:n pistepörssin voittajaksi? Siitä tulisi mojovat rahat. 

Carlson osoitti tehokkuutensa jo viime kaudella tekemällä 70 pistettä, mutta nyt ollaan matkalla jotain vielä suurempaa. 

Lue myös:

    Uusimmat