Tulikuuma Mikko Rantanen murskasi seuraennätyksen, ketjukaveri hehkutti: "Mikon pitäisi saada parhaan pelaajan palkinto"

Coloradon Mikko Rantanen jaksaa hämmästyttää. Seuraennätyksen tehnyt suomalaistähti johdattaa ketjukavereineen Avalanchea kohti NHL:n Läntisen konferenssin ykköspaikkaa. 

Videolla Aleksander Barkovin syöttö Huomenta Suomen Tulosruudussa. 

Rantanen sai kaksi syöttöpistettä 6–3-voitossa Pittsburgh Penguinsista. Seuran historiassa yksikään pelaaja ei ole pystynyt vastaavaan saldoon 25 otteluun – ja Avalanchessa on kuitenkin pelannut Joe Sakicin ja Peter Forsbergin kaltaisia supertähtiä. 

Rantanen johtaa koko NHL:n pistepörssiä 42 pisteellä (10+32).  Ketjukaveri Nathan MacKinnon keräsi neljä pistettä (1+3), ja hän on pistepörssissä kakkosena pisteen perässä.

Rantasen, MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin ketju myllyttää jo toista kautta NHL:ssä. Rantanen ja MacKinnon tekivät molemmat pisteitä kuudessa ottelussa peräkkäin, mikä on NHL:n historiassa kolmanneksi pisin "pariputki" vuoden 1988 jälkeen. 

MacKinnon sai ottelun parhaan pelaajan palkinnon. 

– Juuri nyt Mikon pitäisi olla MVP, MacKinnon sanoi ottelun jälkeisessa "hikihaastattelussa", joka kuului koko Denverin hallissa. 

Koko joukkue pelaa tätä nykyä erinomaista kiekkoa. Avalanche on voittanut jo kuusi ottelua putkeen, ja joukkue on Läntisessä konferensissa kakkosena vain pisteen perässä Nashville Predatorsia. 

Lue myös:

    Uusimmat