Oulun vastaanottokeskuksen ukrainalaisille etsitään uutta majoitusta – syynä itärajan tilanne

Raja-Joosepin rajanylityspaikan päällikkö Kimmo Louhelainen kertoo tilanteesta 6:34
Raja-Jooseppiin saapui tänään 55 maahantulijaa, jotka ovat rajavartioaseman päällikön mukaan "potentiaalisia turvapaikanhakijoita".

Oulun vastaanottokeskuksessa asuville ukrainalaisille etsitään seudulta muuta majoitusta, koska vastaanottokeskuksen tiloja tarvitaan turvallisuusviranomaisten työhön, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri).

Maahanmuuttovirasto kertoo muuttavansa keskuksen käyttöä, tekevänsä uudelleenjärjestelyjä turvallisuusviranomaisten työn varmistamiseksi sekä varautuu myös perustamaan järjestelykeskuksen Ouluun.

Tiedotteen mukaan siirtojen syynä oli muutoksen Oulun vastaanottokeskuksen toiminnassa itärajan tilanteen takia.

– Oulussa ei ollut välittömästi muuta vastaanottokeskusmajoitusta tarjolla, mutta etsimme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa muitakin asumisratkaisuja, kuin siirtää asukkaita kaukana Oulusta oleviin keskuksiin. Eli hankimme lisää asuntoja Oulun seudulle ja varmistamme, että ukrainalaisten ei tarvitse lähteä alueelta. Olen pahoillani ukrainalaisille aihetuvasta haitasta, kertoo Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela.

Haahtelan mukaan kysymys ei ole ollut asiakkaiden priorisoinnista, vaan Oulun keskuksen toiminnan muuttamisesta vastaamaan sisäisen turvallisuuden tarpeita. 

Virasto siirsi aiemmin tällä viikolla väliaikaisesti ukrainalaisia Oulusta muihin vastaanottokeskuksiin, mutta myöhemmin siirrot peruttiin.

Korjaus kello 21.13: Muutettu otsikon maininta vastaanottokeskuksista yksiköksi, eli Oulun vastaanottokeskus.

Lue myös:

    Uusimmat