Miehen logiikka tamponien hinnoista ei uponnut naisiin Twitterissä: "Olen hämmentynyt"

2:41
Naisten elämään kuuluu paljon vähättelevää kulttuuria.

Erään miehen laskeskelu herätti naisissa lähinnä ärystystä.

On aiheita, joista miesten ei välttämättä kannattaisi lähteä naisia opastamaan. Hiljattain esimerkiksi Paul-niminen mies yritti selittää naisille vulvasta ja vaginasta, mutta sai tylytystä osakseen.

Erään miehen ajatukset tamponeista jaettiin Twitterissä, uutisoi muun muassa The Guardian. Ei liene ihme, että tämänkään miehen "mansplaining" eli "miesselittäminen" ei uponnut naisiin.

Miehen laskeskelun jakoi Twitterissä käyttäjä nimeltä ash. Mies oli avautunut aiheesta PinkNewsin Facebook-sivulla. Ilmeisesti mies halusi osoittaa, miten kuukautisista selviää edullisesti.

– Keskivertokuukautiset ovat 10–35 millilitraa verta, jokainen tamponi kestää noin 5 milliä, joten 7 tamponia per kierto, mies laskeskeli avuliaasti ja tarjoutui heittämään luvuksi 10 runsaasta vuodosta kärsiville naisille.

Twiitillä on yli 21 000 tykkäystä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämän jälkeen miehen matematiikka alkoi saada erikoisia piirteitä.

– Yhdeksät kuukautiset vuodessa on yhtä kuin maksimissaan 90 tamponia, mies laski.

Mies vinkkasi, että esimerkiksi Amazonista voisi tilata 64 tamponin paketin alle kahdeksalla punnalla. Usemman pakkauksen tilatessaan voisi säästää.

– Lopettakaa Starbucksin juomien juominen ja lakatkaa vinkumasta. Tämä ei ole ensimmäisen maailman ongelma.

"Olen hämmentynyt"

Miehen laskeskelu ei luonnollisestikaan uponnut naisiin, eikä vähiten siitä syystä, ettei miehen kirjoituksessa ollut juuri päätä eikä häntää. Etenkin yhdeksät kuukautiset vuodessa -teoria hämmensi monia.

"Olen hämmentynyt siitä, miten hän laski tämän. Siis... yhdet kuukaudessa = 9???" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Jos tämä olisi totta, meillä ei olisi Vaakoja (horoskooppimerkkiä)." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Hetkonen.. Luulen ratkaisseeni sen. Luuleeko tämä mies, että naisilla on vain yhdeksät kuukautiset vuodessa, koska niin kauan raskaus kestää?" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ennemminkin 7 tamponia päivässä." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ei kannata kokeilla

Moni myös huomautti, että miehen laskelma on jopa vaarallinen, sillä tamponeja tulee jo terveyssyistä vaihtaa usein. Liian pitkään paikoilleen jääneen tamponin vaarana on tuottaa toksinen sokkioireyhtymä, joka on hengenvaarallinen. 

"Siltä varalta, että joku ei tiedä. Älkää kiltit tehkö noin, saatte varmasti toksisen sokkioireyhtymän. Ja minä käyn läpi kaksi yösidettä päivässä, joten ennemminkin 14 tamponia päivässä minun tapauksessani."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja