Miesten maajoukkueessa debytoineen Kaapo Kakon nälkä kasvaa syödessä – leijonapaidan pukeminen vahvisti unelmaa MM-kisoista: "Se on muodostunut tavoitteeksi"

Miesten maajoukkueessa torstaina debytoinut Kaapo Kakko kuvaili ensimmäisiä A-maaotteluitaan kovatasoisemmiksi kuin Liigassa. 18-vuotias laituri jahtaa nyt unelmaa paikasta MM-kisakoneessa.

Kakko debytoi miesten maajoukkueessa torstaina Tanskaa vastaan. Leijonat voitti tuolloin niukasti 1-0, lauantaina lukemat olivat Suomelle 2-1.

Kakon mukaan MM-leiritys alkoi tiukoilla peleillä.

– Kovavauhtisia pelejä oli, niin kuin osasin odottaa. Molemmat pelit olivat vähämaalisia, mutta saimme hyvät voitot.

Laituri kertoo saaneensa hyvän vastaanoton Leijonien pukukopissa. Paikka löytyi ykkösketjusta Tampereen Ilvestä edustavien Eemeli Suomen ja Arttu Ruotsalaisen kanssa samasta ketjusta. 

– Alkuun oli pientä hakemista, mutta molemmat ovat todella hyviä pelaajia. Vahvuutemme ovat hyökkäyspäässä, pystymme tekemään tulosta siellä. Tänään se onnistui hieman. Oli hyvä pelata.

Kakon nälkä on kasvanut syödessä. Hän teki kuluvalla kaudella läpimurron Liigassa ja ilmoitti hiljattain jättävänsä alle 18-vuotiaiden MM-kisat väliin jahdatakseen paikkaa miesten MM-joukkueessa.

Haaste on suuri, mutta niin on unelmakin.

– Se on muodostunut tavoitteeksi, kun olen päässyt kokeilemaan pelejä. Kisoihin on vielä monta päivää ja viikkoa. Moni äijää taistelee samasta paikasta, joten pitää pelata hyvin ja antaa näyttöjä.

Tauon jälkeen takaisin kaukaloon

Kakko pelasi maajoukkuepelejä ennen Liigan puolivälieriä Turun Palloseuran riveissä. TPS:n kausi päättyi maaliskuun lopulla, joten peleistä tuli muutaman viikon tauko. Kakko oli kuitenkin tyytyväinen debyyttiinsä.

– Pystyin parantamaan ensimmäisestä pelistä tähän toiseen ja käytin omia vahvuuksiani. Sain hyökkäyspäässä lauantaina myös hieman enemmän paikkoja. Viimeinen peli oli omaan tasoon nähden hyvä.

Tulevana kesänä NHL:ään varattava Kakko piti vauhtia Tanska-otteluissa Liigaa kovempana.

– Kovaa mentiin päästä päähän. Kaikilla on tietenkin kova halu näyttää, että pääsee kisajoukkueeseen. Ehkä se toi vielä vähän lisää vauhtia.

Leijonien MM-leiritys jatkuu Suomessa, kun ensi viikon torstaina ja perjantaina vastaan asettuu Norja. 

Lue myös:

    Uusimmat