Miestä uhattiin aseella – ei silti suostunut luopumaan 1 400 euron luksuslaukustaan: ”Tein töitä tämän eteen”

0:34

Amerikkalainen Jerad kieltäytyi luovuttamasta Louis Vuitton -laukkuaan häntä aseella uhanneelle miehelle.

Yllä olevalla videolla toinen rohkea hetki tilanteesta, jossa äiti pelasti lapsensa kidnappaajan kynsistä.

Michiganin Hollandissa asuva 31-vuotias Jerad Kluting koki todellisen vaaratilanteen kävellessään toukokuun 14. päivänä kotiinsa.

Kesken kotimatkan hänen eteensä ilmaantui aseistettu mies, joka vaati Klutingia luovuttamaan 1 700 dollarin eli reilun 1 400 euron arvoisen Louis Vuitton -merkkisen laukkunsa.

Tuttu kotireitti muuttui kauhunhetkiksi

Kluting kertoi Buzzfeed-sivustolle olleensa hoitamassa asioita ja ostoksilla, kun hän reissun päätteeksi päätti kävellä kotiin.

– Valitsin saman reitin, jota olen kävellyt kotiin satoja kertoja, hän kertaa tilannetta.

Kun Kluting näki häntä lähestyvän miehen, hälytyskellot alkoivat soida välittömästi.

– Se oli kuin ennakkoaavistus siitä, kun olosi on uhattu.

Klutingin vaistot osuivat oikeaan, kun mies laittoi huivin suunsa eteen ja kaivoi aseen vyönauhaltaan. Hän osoitti Klutingia kohti. Ryöstäjä vaati Klutingia luovuttamaan Louis Vuittoninsa.

"En ollut valmis luovuttamaan sitä jollekin roistolle"

Vaatimusta ei kuitenkaan otettu niin vain vastaan. Kluting kieltäytyi ojentamasta laukkuaan vääriin käsiin, ja kertomansa mukaan totesi ryöstäjälle: "Et saa Louis Vuittoniani. Tein kovasti töitä tämän eteen, ja laukku on ollut minulla iäisyyden, ja se merkitsee minulle paljon."

– En ollut valmis luovuttamaan sitä jollekin roistolle, joka vaati sitä minulta... Maksoin 1 700 dollaria siitä. Rakastan Louis Vuittonia, Kluting kertoi paikallisen WOOD-TV:n haastattelussa.

– Näin tämän laukun kauan ennen kuin pystyin ostamaan sen, ja säästin saadakseni sen. Se kuvastaa minua.

Kyseistä laukkua ei miehen mukaan enää ole tuotannossa.

"Minulla ei ollut aikaa ajatella"

Vetoomus ei kuitenkaan saanut ryöstäjän sydäntä sulamaan, niin kova oli nimittäin hänenkin hinkunsa saada luksuslaukku itselleen. Kluting kertoi Buzzfeedille, että kieltäytymisen jälkeen asemies ampui kahdesti Klutingin viereen ja vaati uudelleen laukkua. 

Kluting kääntyi kannoillaan ja lähti pinkomaan karkuun.

– Minulla ei ollut aikaa ajatella – minä vain reagoin.

Asemies ampui uudelleen, mutta sitten ase jumittui, ja ryöstäjä päätti paeta paikalta. Vaikka kaksi ensimmäistä laukausta oli tarkoitettu vain pelotteluun, Kluting uskoo, että viimeiset laukaukset oli tarkoitettu kohtalokkaiksi.

Kluting ja luksuslaukku selvisivät kuitenkin vahingoittumatta tilanteesta. Pian tapahtuneen jälkeen poliisi sai 21-vuotiaan epäillyn kiinni ja pidätti tämän.

"Nyt laukulla on entistä enemmän merkitystä"

Moni voisi ihmetellä, miksi Kluting vaarantaisi henkensä yhden laukun vuoksi. Mies vakuuttaa kuitenkin, että kyseessä oli muutakin kuin omaisuuden varjeleminen.

– Kyllä, rakastan Louis Vuittonia, mutta en myöskään aikonut antaa tuollaisen kiusaajan pelotella itseäni.

– Nyt tällä laukulla on entistä enemmän merkitystä minulle, mutta kyse oli siitä, ettei saa antaa periksi. Kyse oli oikean ja väärän erosta. Siinä hetkessä tein nopean päätöksen.

Poliisi kannustaa ryöstön uhreja luopumaan omaisuudestaan, jotta vaaratilanteet eivät eskaloituisi. Kluting ei kuitenkaan kadu sitä, miten hoiti tilanteen, vaikka saattaisi hoitaa tilanteen toisin, jos sama tapahtuisi uudelleen.

– Sain laukkuni. Hän voi repiä sen kylmistä, kuolleista käsistäni, mies kuittaa ryöstäjään viitaten.

Klutingia on kutsuttu sankariksi, mutta mies itse toivoo huomion kiinnittyvän Yhdysvaltojen asepolitiikkaan.

Lähteet: BuzzfeedWOOD-TV

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja