Mies vei hänet majoittaneelta mieheltä tuhansia euroja, kaksi kultaharkkoa ja tukun huumaavia lääkkeitä – tuomittiin myös hedelmäveitsellä ja golfmailalla pahoinpitelystä

Vuonna 1991 syntynyt mies sai ehdottoman kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen varkaudesta ja pahoinpitelystä tämän viime vuotisten edesottamusten johdosta.

Mies oli Espoossa pahoinpidellyt riidan yhteydessä miehen lyömällä tätä kahdesti golfmailalla pään alueelle ja vielä pistämällä hedelmäveitsellä jalkoihin.

Anasti kultaharkkoja ja huumelääkkeitä

Joitain kuukausia myöhemmin sama mies oli saanut kaveripariskunnan kautta tutustunut mieheen, joka oli majoittanut tämän muutamaksi yöksi, koska tällä ei ollut paikkaa mihin mennä. Asunnon isännän poistuessa viemään roskia oli mies kuitenkin käyttänyt saamaansa luottamusta hyväksi, ja vienyt uhrin asunnosta 3400 euroa käteistä, kaksi pienehköä kultaharkkoa, tablettitietokoneen ja 50 Suboxone-pilleriä, joihin uhrilla oli tuomista päätellen resepti.

– Kultaharkot hän oli aikanaan ostanut pahan päivän varalle, kun hän oli seurannut katastrofiaiheista tv-ohjelmaa, ja siitä inspiroituneena ajatellut kullan olevan turvallinen sijoituskohde, tuomiossa kerrottiin miehen hankkimasta jalometallista.

Jäi kiinni huumeita hallussaan

Mies otettiin kiinni tekopäivän iltana, hallussaan anastettu tietokone, runsaat 2000 euroa käteistä rahaa, noin 10 grammaa amfetamiinia, tuoreita kannabiskasvin osia sekä runsaasti Suboxone-tabletteja. Oikeudessa epäiltiin hänen kätkeneen omaisuutta ja ostaneen osalla huumeita.

Mies oli syyllistynyt pahoinpitelyyn ehdonalaisen vapauden alkupuolella. Tuomio päätettiin antaa ehdottomana vankeutena. Mies oli myös useita kertoja jättänyt saapumatta oikeuteen käsittelemään asiaa, jonka vuoksi hänen ei katsottu olevan soveltuva yhdyskuntapalveluun. Hänet määrättiin korvaamaan tuhansia euroja korvauksia varkauden uhriksi joutuneelle miehelle sekä tämän vakuutusyhtiölle.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja