Miehen kasvoja poltettiin tulikuumalla veitsellä ja hänet piestiin huumevelan takia, väkivalta kesti yhdeksän tuntia – uhri pääsi pinteestä, kun suostutteli isänsä ottamaan pikavipin

11:12
Rikospaikka-ohjelman mukaan velanperintä kovenee erityisesti järjestäytyneessä rikollisuudessa.

Parikymppinen mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen väkivaltaisesta velanperinnästä Espoossa viime elokuussa.

Tapahtumat alkoivat, kun uhri meni tekijän asuntoon lyhentämään huumausainevelkaansa muutamilla sadoilla euroilla.

Asunnolla velkoja oli kuitenkin vaatinut koko velan maksua ja keskustelu velasta oli lopulta kärjistynyt väkivallaksi. Velkoja oli lyönyt uhria nyrkillä muutamia kertoja kasvoihin ja sen jälkeen kuumentanut ruokaveitsen liedellä ja polttanut sillä uhrin kasvoja, kättä ja säärtä.

Vanhemmat pelastivat

Uhri oli soitellut puheluita velan hoitaakseen ja lopulta oli tavoittanut isänsä. Hän olivat ottaneet uhrin kehotuksesta 1400 euron pikavipin ja siirsi sen uhrin tilille. Tämän tiedon saatuaan velkoja ja uhri lähtivät pankkiautomaatilla, josta saivat nostettua rahat.

Oikeus katsoi kidutuksen olleen poikkeuksellista.

– Väkivalta on ollut poikkeuksellisen raakaa ja julmaa. Tilanne on kokonaisuudessaan kestänyt noin yhdeksän tuntia, oikeuden tuomiossa kirjoitetaan.

Kidutusta seurannut mieskin tuomiolle

Vuonna 1998 syntynyt Joonas Artturi Jokinen tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä ja huumausainerikoksesta liittyen hänen hallussaan pitämään kannabiserään.

Vasta 21-vuotiaana rikoksiin syyllistynyt mies tuomittiin 3 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin korvaamaan uhrille 4000 euron kärsimyskorvaukset.

Asunnossa oli viettänyt aikaa myös toinen mies, joka oli suhtautunut väkivaltaan passiivisesti. Hänet tuomittiin törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja