Mies uhitteli tuttujaan veitsellä Kuopiossa – poliisi joutui murtamaan kaksi ovea ja käyttämään etälamautinta kiinnioton yhteydessä

Veitsellä tuttujaan uhanneen miehen kiinniotto vaati Itä-Suomen poliisilta voimankäyttöä Kuopiossa sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

Poliisin tietojen mukaan kuopiolaismies ja -nainen olivat joutuneet pakenemaan Raviradantiellä sijaitsevasta asunnosta epäillyn alettua uhkaamaan heitä veitsellä myöhään sunnuntai-iltana. Kaikki kolme tunsivat toisensa entuudestaan.

Alustavien tietojen mukaan epäilty oli jahdannut miestä tämän paon jälkeen. Asunnon omistanut nainen kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan (KYS) saamiensa vammojen vuoksi.

Naisella oli jaloissaan vammoja, joiden uskotaan tulleen paon yhteydessä – ei epäillyn väkivallan seurauksena.

Kiinniotto vaati voimakeinoja

Viranomaiset joutivat murtamaan auki sekä kerrostalon alaoven että yhden asunnon oven päästäkseen asuntoon, jonne epäilty oli paennut tilannetta. Poliisin käsityksen mukaan asunto kuuluu sieltä paenneelle naiselle.

Poliisin oli turvauduttava kiinnioton yhteydessä voimakeinoihin, sillä epäilty ei ollut yhteistyöhaluinen. Viranomaiset käyttivät etälamautinta saadakseen epäillyn hallussa olleen veitsen. Ensihoitoyksikkö kuljetti myös epäillyn Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Asiasta on kirjattu rikosilmoitus laittomasta uhkauksesta. Asiassa on kuitenkin edelleen epäselvää, onko kahta asianomistajaa yritetty myös lyödä veitsellä tai muulla teräaseella, sillä heitä ei ole vielä päästy kuulemaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja