Nelikymppinen nainen pahoinpiteli vanhemman miehen sairaalaan Kuopiossa – potki saman miehen hengiltä vain muutamaa päivää myöhemmin

Nelikymppistä naista syytetään taposta ja pahoinpitelystä Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Nainen potki lähes seitsemänkymppisen miehen hengiltä viime keväänä Kuopiossa. Naisen epäillään myös pahoinpidelleen miehen sairaalakuntoon vain joitain päiviä aiemmin.

Miehen kuolemaan johtanut välikohtaus sattui miehen asunnossa. Asia paljastui kaksi päivää myöhemmin, kun uhriksi joutuneen miehen veli meni asunnolle ja löysi veljensä kuolleena. Myöhemmin oikeuslääkärin tutkimuksissa selvisi, että miestä oli potkittu päähän ja vartaloon.

Poliisi otti pian tapahtuneen jälkeen kiinni vuonna 1978 syntyneen naisen, jolla oli poliisin mukaan ollut tapana vierailla miehen luona usein.

Kaksikko ei ollut parisuhteessa tai asunut yhdessä. Poliisi on kertonut naisen kertoneen auttaneensa miestä esimerkiksi kodin siivouksessa.

– Heillä oli myös juopottelusuhde, he joivat usein alkoholia yhdessä varsinkin eläkeläispäivien kynnyksellä. Molemmat olivat eläkkeellä. Alkoholi liittyi myös tähän tekoon, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Lyytinen Itä-Suomen poliisista kommentoi MTV Uutisille henkirikosepäilyn tultua ilmi toukokuussa.

Epäillään pahoinpidelleen miestä jo aiemmin

Kuulusteluissa nainen kiisti ensin, että hänellä olisi tekemistä miehen kuoleman kanssa.

Myöhemmin hän kuitenkin myönsi potkineensa miestä. Kertomansa mukaan naisella ei kuitenkaan ollut tarkoituksena tappaa miestä.

Poliisin mukaan kaksikko oli ennen välikohtausta riitautunut jostain syystä. 

Keväällä poliisi kertoi, että naisen epäillään pahoinpidelleen miestä myös vain muutamaa päivää ennen henkirikosta. Poliisi kertoi, että mies oli pahoinpitelyn takia vuorokauden Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. 

Löi ja potki päähän

Väkivallantekoja on sittemmin puitu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa, missä syyttäjä vaatii naiselle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta taposta ja pahoinpitelystä.

Pahoinpitelytapauksessa nainen oli syyttäjän mukaan lyönyt miestä pään alueelle. Miehen kuolemaan johtaneessa tilanteessa nainen oli syyttäjän mukaan puolestaan potkinut miestä päähän ja kohdistanut tähän muutenkin voimakasta väkivaltaa.

Syytteen mukaan mies kuoli useisiin kylkiluiden murtumiin ja niihin liittyneeseen keuhkopussin vaurioon, ilmarintaan ja pernan vaurioon sekä pieneen aivoverenvuotoon.

Nainen on kiistänyt syyttäjän esittämät syytteet, mutta myöntänyt hätävarjelun liioitteluna tehdyn pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen.

Käräjäoikeuden on määrä antaa tuomio asiassa ensi viikolla.  

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja