Poliisilta lisätietoa näyttävästä veitsimiehen kiinniotosta Turun hampurilaisravintolassa

Poliisilta lisätietoa Turun veitsimiehen kiinniotosta – tilanne eskaloitui sanaharkan jälkeen 1:51
Poliisilta lisätietoa Turun veitsimiehen kiinniotosta – tilanne eskaloitui sanaharkan jälkeen

Poliisi kertoo Turun lauantaisen puukkomiehen tapauksen taustalla olleen miehen ja nuorisoporukan välinen riitatilanne.

Tapaus sattui turkulaisessa hampurilaisravintolassa, jossa 24-vuotias mies otti esille puukon riitatilanteen yhteydessä. Miehen tultua ulos ravintolasta poliisi otti miehen kiinni konepistoolilla uhaten. Video kiinniotosta lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

Poliisi kertoo, että miestä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja seitsemästä laittomasta uhkauksesta. Törkeä pahoinpitelyn yritys kohdistui ravintolassa olleeseen alaikäiseen poikaan. Ainakin osa laittoman uhkauksen kohteista oli alaikäisiä ja heistä kolme oli tapahtumahetkellä ravintolassa asiakkaina. Loput mies kohtasi ulkona Aurakadulla.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kirsi Alaspää kertoo, että syyte keveni tapon yrityksestä lievemmäksi törkeän pahoinpitelyn yritykseksi, koska ilmi ei ole tullut miehellä olleen teossa aietta tappaa.

"On nuorisojoukon kanssa tullut sanomista"

Poliisin käsityksen mukaan suukopu alkoi ravintolan ulkopuolella ja sanaharkan päätteeksi mies meni sisälle ravintolaan uhkaamaan asiakkaita puukolla.

– Siinä on nuorisojoukon kanssa tullut tällä epäillyllä sanomista ja hän on siitä kiivastunut, Alaspää kertoo.

Siitä, miksi epäillyllä oli teräase mukanaan ei poliisi osannut kertoa iltapäivällä, mutta jatkaa asian selvitystä kuulusteluissa.

Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta kello 21.25 ja oli paikalla jo muutaman minuutin päästä. Poliisi oli valmiiksi tapahtumapaikan läheisyydessä ja kuultuaan miehen varustautuneen puukolla päätti ottaa konepistoolin tilanteen turvaamiseksi. Kiinniotto sujui rauhallisesti aseella uhaten.

Lue myös:

    Uusimmat