Mies tunkeutui asuntoon, ampui asukasta hengenvaarallisesti ja pakeni Ruotsiin – poliisi epäilee useita etsintäkuulutetun miehen piilottelusta

MTV Uutiset esittelee kaksi kansainvälisesti etsintäkuulutettua rikollista - näiden miesten olinpaikasta Suomen poliisi haluaa tietoja 5:31
Poliisi tiedottaa säännöllisesti kansainvälisesti etsinäkuulutetuista henkilöistä. Viranomaiset ovat toivoneet tietoa esimerkiksi vakavista väkivaltarikoksista ja huumerikoksista epäiltyjä henkilöitä.

Poliisi ilmoittaa saaneensa valmiiksi esitutkinnan liittyen syyskuussa Helsingin Vuosaaressa tapahtuneeseen tapon yritykseen.

Rikoksesta epäilty oli tunkeutunut tuttavansa asuntoon rikkomalla terrasin oven ikkunan. Suojaliivein ja ampuma-aseella varustautunut mies oli tavannut asunnossa toisen henkilön, joka oli kutsunut asukkaan paikalle.

Asukkaan saavuttua hänen ja tunkeutujan välille tuli riita, jonka yhteydessä epäilty ampui miestä keskivartaloon ja pakeni paikalta. Nyt 30-vuotias mies sai hengenvaaralliset vammat, jättäen hänelle pysyvät vammat.

"Henkilökohtaisia ristiriitoja" selvitettiin laittomalla aseella

Rikoksessa käytettiin luvatonta asetta, ja epäillyn käyttämästä pakoautosta löydettiin toinen luvaton käsiase. Poliisin tietojen mukaan rikoksen motiivina olivat henkilökohtaiset ristiriidat, ja mies on väkivaltarikoksen tekijänä ensikertalainen.

Poliisi etsi rikoksesta epäiltyä vuonna 1994 syntynyttä miestä julkaisemalla tämän nimen ja kuvan. Mies pakeni poliisia Ruotsiin, josta paikallinen poliisi otti hänet kiinni helmikuun loppupuolella ja luovutettiin takaisin Suomeen. Nyt mies on vangittuna.

"Todennäköisesti tiesivät, miksi epäilty pakenee poliisia"

Poliisi uskoo epäiltyä autetun virkavallan välttelyssä. Rikosta seuraavina päivinä epäily piilotteli poliisia pääkaupunkiseudulla muun muassa huoneistohotelleissa.

Lokakuun alussa hän pääsi pohjoisen maarajan yli Ruotsiin, ja asian tultua poliisin tietoon mies etsintäkuulutettiin kansainvälisesti.

‒ Neljää henkilöä epäillään rikoksentekijän suojelemisesta. He avustivat epäiltyä paossa piilottelemalla, rahoittamalla ja kuljettamalla häntä. Epäiltyä avustaneet henkilöt todennäköisesti tiesivät, miksi epäilty pakenee poliisia. Heistä kaksi oli esitutkinnan alkuvaiheessa myös vangittuna, tapauksen tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth kertoo Helsingin poliisin tiedotteessa.

Esitutkinnan alkuvaiheessa eräs mies oli vangittuna epäiltynä avunannosta tapon yritykseen, mutta häntä ei enää epäillä rikoksesta.

Tapaus on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Rikoksen tutkinnan ohjessa paljastui kaksi huumausainerikosta.

Lue myös:

    Uusimmat