Mies tulitti väijyksistä poliisia ilma-aseella – katolta ammuttu lyijyluoti lähes upposi poliisinaisen silmään

Miestä syytetään kahdesta murhan yrityksestä hänen ammuttua poliiseja revolverimallisella ilma-aseella talon katolta.

Tapaus sattui viime vuonna loppukesästä Jyväskylässä. Haastehakemuksen mukaan poliisipartio oli menossa ottamaan miestä kiinni tämän asunnolta. Poliisin aiemman tiedotuksen mukaan tehtävä liittyi miehen itsetuhoisuuteen.

Vuonna 1998 syntynyt mies oli kuitenkin varustautunut tapahtumiin kiipeämällä talon katolle mukanaan 4,5 millimetrin kaliiperi revolverimallinen ilma-ase ja mattoveitsi.

Useita laukauksia kohti poliisia

Katolta mies tarkkaili piilosta poliisin saapumista ja näiden ollessa 5–6 metrin etäisyydellä hän ampui näitä useita kertoja. Yksi aseen lyijyluodeista osui paikalle saapunutta poliisinaista alle sentin silmän alapuolelle. Poliisin kasvoihin tuli haava, hänen vasen sidekalvonsa haavautui ja silmän alle sekä yläluomeen tuli verenpurkauma.

Muut laukaukset osuivat ohi poliiseista.

Syyttäjä: Poliisi olisi voinut kuolla tai sokeutua

Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli tappaa poliisit, ja tämän mukaan silmään osuessaan luoti olisi voinut ohjautua silmänpohjan luisen rakenteen läpi aivokudokseen, aiheuttaen sokeutumisen tai jopa kuoleman. Vaihtoehtoiset syytteet koskevat törkeää pahoinpitelyä tai sen yritystä.

Tapauksessa on riidatonta, että mies oli ampunut kohti poliiseja mainituin seurauksin.

Uhkaili katolla mattoveitsen kanssa

Miestä syytetään lisäksi virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Ampumavälikohtauksen jälkeen hän oli syyttäjän mukaan uhannut katolla poliiseja tappamisella pitäen kädessään mattoveistä. Hän oli myös katolla potkaissut häntä kiinniottanutta poliisimiestä kasvoihin.

Syyttäjä vaatii miehelle yli kahden vuoden vankeusrangaistusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja