Mies söi oravanlihaa – sairastui harvinaiseen aivosairauteen ja kuoli

1:07

Newyorkilaismies sairastui harvinaiseen aivotautiin. Tartuttajana toimi ilmeisesti orava, jonka mies oli syönyt.

Video: New Jerseyn poliisin kojelautakameraan tallentui erikoinen välikohtaus, kun auton alle jäänyt peura hyökkäsi kuljettajan kimppuun.

Newyorkilaismies sairastui harvinaiseen aivotautiin syötyään oravaa. Alustava raportti miehen erikoisesta tilasta julkaistiin Infectious Diseases Society of America -konferenssissa, joka keskittyy infektiotauteihin.

Joutui sairaalaan monien ongelmien vuoksi

61-vuotias mies joutui sairaalaan kongitiivisten vammojen, skitsofrenian ja psykoosin vuoksi vuonna 2015. Hän ei myöskään kyennyt kävelemään.

Miestä ei kyetty auttamaan. Hän menehtyi viiden kuukauden kuluttua oireiden alkamisesta.

Creutzfeldt–Jakobin taudin eli CJD:n alamuodoista eniten kohua on herättänyt niin sanottu "hullun lehmän tauti". Lehmässä tätä prionin aiheuttamaa tautia kutsutaan BSE:ksi. Suomeen se ei ole levinnyt.

Aivokuvista ja muista testeistä kävi ilmi, että miehellä oli todennäköisesti Creutzfeldt-Jakobin tauti, joka on kuolemaan johtava aivorappeumasairaus.

Mies oli syönyt oravaa

Livescience-sivuston mukaan miehen perhe kertoi, että tämä rakasti metsästämistä ja oli myös syönyt oravaa, mahdollisesti aivoineen. On epäselvää, söikö mies eläimestä vain aivojen saastuttamaa lihaa, vai myös aivoja.

Tiedemiehet ovat vuosia olleet huolissaan siitä, että myös muut eläimet voisivat levittää Creutzfeldt–Jakobin tautia paikallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja