Mies siivosi akvaarion – melkein tappoi perheensä: "Jos olisimme viettäneet toisen yön makuuhuoneessamme..."

5:08

Chris Matthewsin akvaarionpuhdistusoperaatio aiheutti hengenvaarallisia seurauksia, kun miehen omistama koralli myrkytti huoneilman. 

Yllä olevalla videolla pariskunta esittelee myrkkykäärmeharrastuksensa!

Chris Matthewsin perhe lähes kuoli akvaarioharrastuksessa tapahtuneen virheen vuoksi. Matthewsin, 27, harvinainen tapaus levisi useisiin medioihin sen jälkeen, kun hänen akvaariossaan ollut koralli aiheutti perheelle hengenvaaran.

Outoja, flunssankaltaisia oireita

Kaikki alkoi, kun Matthews oli siivoamassa akvaariotaan, kertoo Evening Times. Kokenut kalaharrastaja siirsi tankissa olleet kasvit ja muun sisällön toiseen astiaan siivoamisen ajaksi. Siivotessaan hän puhdisti erään korallin peitossa olleen kiven hankaamalla sitä.

Seuraavana päivänä Matthews alkoi kärsiä oudoista, flunssankaltaisista oireista: hengittäminen vaikeutui, häntä yskitti ja Matthews kokikin tilan "yhtä pahaksi kuin keuhkokuumeen". Oireet levisivät koko perheeseen, ja jopa perheen kaksi koiraa sairastui!

"Henkemme olisivat olleet vaarassa"

Onnekseen pitkään akvaarioita harrastanut Matthews ymmärsi, että kyseessä saattavat olla myrkytysoireet. Hän soitti hätäkeskukseen.

– Jos olisimme viettäneet toisen yön makuuhuoneessamme, henkemme olisivat olleet vaarassa, mies kuvaa.

Kävi ilmi, että Matthewsin puhdistama koralli oli vapauttanut ilmaan hermostolle myrkyllistä palytoksiini-nimistä ainetta.

"Olen kyllä tulevaisuudessa paljon varovaisempi"

Asiantuntijat tuulettivat talon ja koralli poistettiin akvaariosta.

– Tiesin palytoksiinista, joka voi tappaa sinut, jos syöt sitä, ja että korallit voivat aiheuttaa esimerkiksi ihottumia, jos et käsittele niitä varovasti, mutta minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että Xenia-korallin poistaminen vedestä levittäisi toksiineja ilman kautta, Matthews sanoo.

Hän haluaisikin valistaa ihmisiä korallien oikeanlaisesta käsittelemisestä. Miehellä on ollut trooppisia kaloja 12 vuoden ajan, ja hänen mukaansa monella harrastajalla on samaa korallia akvaariossaan.

Vaikka kokemus oli pelottava, harrastuksestaan Matthews ei aio luopua.

– Olen kyllä tulevaisuudessa paljon varovaisempi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.