Mies rakensi linnan kihlatulleen – New Yorkin erikoiset nähtävyydet

Yhdysvalloista löytyy paljon mielenkiintoisia asioita, mutta jo New Yorkin osavaltiossa sijaitsee monta turistia viehättävää nähtävyyttä.

Wing's Castlen eli Wingin linnan rakentaja on Peter Wing. Mies toi tyttöystävänsä Toni Simoncellin vanhalle perhetontille ja kosi naista. Hän lupasi rakentaa tulevalle vaimolleen linnan, ja niin myös tapahtui.

Monivivahteisen linnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1969, ja työ saatiin päätökseen kolme vuosikymmentä myöhemmin. Tällä hetkellä linnan voi ostaa omakseen 8 miljoonalla dollarilla.

Tuhannet uteliaat käyvät vierailemassa linnalla vuosittain. Linnan sisä- ja ulkotiloja koristavat erikoinen arkkitehtuuri, esineet ja oudot kasvit.

Sen lisäksi että linna toimii Wingsien kotina, siellä järjestetään vuosittain myös Shakespeare-festivaali, jonka yhteydessä linnan outoa ulkoasua käytetään taustana Shakespearen näytelmille.

Naimisiin kahden hengen kirkossa?

Jättimäinen tienvarsinähtävyys, Dolly Dimples -patsas seisoo Silver Creekissa New Yorkissa. Ennen nainen edusti drive in -ravintolaa, mutta nykyään hän tervehtii karkkikaupan kävijöitä.

Luultavasti maailman pienin kirkko nököttää keskellä pientä järveä, laiturilla Sconondoa Roadin varrella. Kirkossa on vain kaksi istumapaikkaa.

Colgaten yliopiston opiskelijoiden keskuudessa kiertää vankka huhu siitä, että naapurikylä Oriskany Fallsolisi koti salaiselle kultille. Heidän mukaansa kultin jäsenet harrastaisivat laajaa insestiä, ja kylän 800 asukasta olisivat tavalla tai toisella sukua toisilleen.

Colgaten yliopiston opiskelijalehti kirjoitti jutun kylästä vuonna 1997. Jutussa mainittiin, että itse toimittajatkaan eivät uskaltautuneet kylään haastattelemaan asukkaita, koska he olivat liian peloissaan.

Kuvat: Colourbox

Lähteet: www.weirdus.com, www.wingcastle.us, www.groundreport.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja