Mies raiskasi törkeästi toisen miehen ja kidutti häntä kylpyhuoneessa – hovioikeus piti vuosien vankeustuomion ennallaan

Hovioikeus ei lieventänyt kidutusraiskaajan pitkää vankeustuomiota.

Oulun käräjäoikeudessa annettiin viime toukokuussa vuosien vankeustuomio 20-vuotiaalle miehelle, joka raiskasi toisen miehen ja teki hänelle kidutuksenomaisia väkivallantekoja asuntonsa kylpyhuoneessa.

Tapaus eteni Rovaniemen hovioikeuteen, joka päätti pitää käräjäoikeuden langettaman vankestuomion ennallaan. Hovioikeus teki ainoastaan pieniä muutoksia tuomitun aiempaa vangitsemista ja vapaudenmenetysaikaa koskien.

Vaati syytteiden hylkäämistä

Roberto Rickhard Vihreäjärvi tuomittiin neljän vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä, varkaudesta, identiteettivarkaudesta ja tietomurrosta.

Hovissa hän vaati syytteiden ja korvausvaatimusten hylkäämistä, mutta hovin mukaan tuomion muuttamiselle ei ollut aihetta.

Vihreäjärven tuomiota määrättäessä otettiin huomioon, että hän oli rikokset tehdessään ehdonalaisen vapauden koeajalla. Hänet oli tuomittu aiemmin vakavista väkivaltarikoksista.

Raakaa väkivaltaa

Rikokset tehtiin uudenvuodenpäivänä vuonna 2019. Vihreäjärvi oli houkutellut uhrin asunnolleen ja vaatinut häneltä rahaa tekaistusta velasta, vienyt uhrilta kännykän, kaulakorun, rannekellon ja lompakon sisällön.

Tuomion mukaan uhria muun muassa lyötiin metalliputkella, kuristettiin kasvojen eteen asetetulla lakanalla ja puukotettiin kolme kertaa.

Asuntonsa kylpyhuoneessa Vihreäjärvi oli pakottanut uhrin ottamaan peniksensä suuhun, uhannut väkivallalla ja viiltänyt uhrin selkään puukolla suuren ristinollakuvion sekä sanan "velka". Lisäksi hän suihkutti uhria polttavan kuumalla vedellä.

Tunkeutui sometileille

Mies oli myös tunkeutunut uhrin Facebookiin ja Instagram-tilille, ja ladannut palveluun videon, jossa uhria hakataan. Uhrin nimimerkin tilalle oli vaihdettu "vasikkarottamunasuu".

Asunnolla oli tekohetkellä paikalla myös 26-vuotias mies, joka osallistui väkivallantekoihin. Toni Kristian Nissilä tuomittiin käräjillä törkeästä pahoinpitelystä ja varkaudesta kahden vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen vankeuteen.

Tekijät tuomittiin maksamaan uhrille yli 20 000 euroa korvauksia.

Käräjäoikeuden mukaan rikoskokonaisuuden teoissa oli julmia ja törkeitä piirteitä. Hovioikeuden mukaan tuomion perustelut ja syytekohdat pitivät paikkansa ja tulivat toteen näytetyiksi.

Myöskään korvausten muuttamiseen hovioikeus ei nähnyt tarvetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja