Äärimmäisen karu kidutustapaus Oulussa: Miehen väkivaltaisesti raiskannut ja veitsellä merkinnyt mies vuosiksi vankilaan

12:12
Toteutuuko oikeus raiskauksen uhrin näkökulmasta Suomessa? Katso Huomenta Suomen keskustelu viime vuodelta.

Oulussa uudenvuodenpäivänä tehdystä kidutuksen kaltaisesta väkivallasta on tuomittu kaksi miestä vankeuteen. Rikosten uhrina oli mies ja väkivalta tapahtui yksityisasunnossa.

Oulun käräjäoikeuden mukaan uhria lyötiin metalliputkella, minkä jälkeen toinen tuomituista laittoi lakanan uhrin kasvojen eteen ja kuristi tätä. Tämän jälkeen tuomitut raahasivat uhrin käsistä ja vaatteista vessaan, missä 20-vuotias tuomittu puukotti uhria kolme kertaa.

Vessassa 20-vuotias tuomittu käski väkivallalla uhaten uhria ottamaan peniksensä suuhun. Samaan aikaan 26-vuotias tuomittu seisoi oikeuden mukaan vessan ovella ja esti uhrin pääsyn sieltä pois. Oikeuden mukaan myös 26-vuotias käytti tilanteessa väkivaltaa.

Oikeuden mukaan seksuaalirikos oli erityisen nöyryyttävä, kun uhri joutui vastoin tahtoaan ottamaan toisen miehen peniksen suuhunsa kolmannen osapuolen katsellessa.

– Käräjäoikeus katsoo, että raiskauksessa on aiheutettu erityisen tuntuvaa henkistä kärsimystä ottaen huomioon, että (uhri) on kertomallaan tavalla pelännyt, että hänet tapetaan teon yhteydessä.

20-vuotias tuomittu viilsi vessassa uhrin selkään puukolla lähes koko selän kokoisen jätkänshakkiruudukon sekä sanan "velka".

Tuomitut kiistivät syytteet

Käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan miehen muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen. Rangaistusta mitattaessa on otettu huomioon jäännösrangaistus.

Toinen tuomittu, 26-vuotias mies, tuomittiin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Miesten syyksi on luettu myös vähäisempiä rikoksia. Molemmat tuomitut kiistivät syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja