Mies puuttui tuttujensa tappeluun ja kuristi toisen hengiltä – tuomittiin 8,5 vuoden vankeuteen Oulussa

Oulun käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona taposta miehen, joka meni väliin kahden tuttunsa tappeluun ja kuristi toisen heistä kuoliaaksi.

Kyse oli tapahtumista uhrin kotona Oulaisissa huhtikuun puolivälissä. Seurueessa oli nautittu alkoholia, kun uhrin ja toisen miehen välille puhkesi tappelu. He päätyivät painimaan lattialle, jolloin syytetty meni tilanteeseen väliin ja kuristi uhria takaapäin käsivarrellaan. Oikeuden mukaan uhri kuoli kuristamiseen.

Syytetty kiisti syytteen taposta ja sanoi, että kyse oli enintään hätävarjelun liioitteluna tapahtuneesta tuottamuksellisesta teosta. Syytetyn mukaan hänen toiminnassaan ei ollut kyse tarkoituksellisesta kuristamisesta vaan hallintaotteesta, jonka tarkoituksena oli puolustaa toista miestä uhrin väkivallalta.

Käräjäoikeus oli toista mieltä. Se katsoi, että syytetty olisi voinut saada tappelun loppumaan myös esimerkiksi ottamalla uhrista otteen hartioista tai käsivarsista. Oikeuden mukaan syytetyn täytyi myös tietää kuristamista koskevista vaaratekijöistä.

Oikeus: Kuolema kuristamisen varsin todennäköinen seuraus

Oikeus katsoi, ettei asiassa ollut näyttöä siitä, että syytetyn tarkoituksena olisi ollut uhrin tappaminen. Oikeuden mukaan kuristaessaan uhria syytetyn täytyi kuitenkin pitää tämän kuolemaa oman tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena.

Käräjäoikeus katsoi, että Pasi Ensio Tervakangas, 42, syyllistyi tappoon ja tuomitsi hänet kahdeksan ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Uhrin kanssa tapellut 21-vuotias mies sai pahoinpitelystä ja muista rikoksista yhden vuoden ehdollisen tuomion. Oikeuden mukaan mies löi tappelun aikana uhria useita kertoja päähän ja ylävartaloon sekä kuristamisen jälkeen vielä vasaralla alavartalon alueelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja