Mies putosi metroraiteille – Vaaratilannetta metroasemalla todistanut Pirjo pelastajista: "tekivät hurjan rohkean työn"

MTV pääsi seuraamaan uudella metroasemalla järjestettyä valmiusharjoitusta 3:46

Espoolainen Pirjo Graig koki tänään kauhun hetkiä Kampin metroasemalla, kun yhtäkkiä metroraiteille putosi mies.

Graig odotti Matinkylään menevää metroa saapuvaksi Kampin metroasemalla iltapäivällä. Tapiolaan kulkeva metro oli juuri mennyt ja seuraavaa metroa piti odottaa enää minuutin verran.

Video: MTV pääsi seuraamaan uudella Koivusaaren metroasemalla järjestettyä valmisuharjoitusta. 

Graig kiinnitti huomiota laiturilla hoipertelevaan, hänen arvioidensa mukaan noin nelikymppiseen mieheen.

– Hän oli selkeästi humalassa. Menin hänestä hiukan kauemmas, ja kun taas käännyin miestä kohti, näin, että hän putosi suoraan raiteille.

Samaan aikaan Graig näki jo tunnelissa saapuvan seuraavan metron valot.

Asemalla ollut nainen alkoi huitoa metrolle, ja Graigin ensimmäinen vaisto sanoi, että apua on soitettava. Kännykkä kädessään hän kuitenkin tajusi, ettei mihinkään ennätä soittaa.

"Siinä oli neljä ihmistä vaarassa"

Mies raiteilla, huusin asemalla oleville ihmisille.

Kaksi parikymppistä miestä riensi kiskoille ja tarttui miestä kainaloista kiinni ja nostivat ripeästi takaisin laiturille. Raiteille hyppäsi Graigin mukaan vielä kolmas mies, joka pelasti pudonneen miehen putkikassin.

– Siinä oli neljä ihmistä vaarassa jäädä metron alle.

Metron kuljettaja oli onneksi vetänyt ajoissa hätäjarruja, ja metro pysähtyi vain muutaman metrin päähän vaaratilanteesta.

Kun kaikki olivat turvallisesti jälleen laiturilla, hätäjarrutuksen tehnyt metro jatkoi muutaman metrin matkaansa laiturille ja Graig nousi sen kyytiin. Metro seisoi hetken laiturilla ja kuljettaja selitti tapahtunutta metron kyydissä oleville.

Graig näki, että laiturille pelastettu mies satutti pudotessaan itsensä ja piteli käsiään.  Graig ei tiedä, jäikö mies laiturille vai nousiko hän myös metron kyytiin. 

– Näin, että hän oli kunnossa mutta varmasti itsekin säikähtänyt.

Graig kiittelee pelastajia.

– He tekivät hurjan rohkean työn ja pelastus tapahtui todella nopeasti. Huusin pelastajille kiitokset ja laiturilla olleet taputtivat heille.

Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat