Mainos

Mies piti autonsa tööttiä liian äkäisenä – rakensi itse uuden, kiltimmän töötin

Jos auton äänitorvi ei tunnu omalle ajotyylille sopivalta, voi käsistään taitava auton omistaja rakentaa ystävällisemmän kuuloisen töötin.

Oikea tapa toimia auton töötin kanssa on oma taiteenlajinsa. Moni tyytyy vain painamaan äänitorvea niin kauan, kunnes muu liikenne taipuu tööttääjän tahtoon. Nopeilla, kevyillä äänitorven painalluksilla voi kuitenkin viestittää muille tienkäyttäjille paljon ystävällisemmin.

YouTube-käyttäjä Mark Rober haluaa myös viestittää äänitorvellaan selkeämmin ollessaan liikenteessä, mutta hän huomasi autonsa töötin olevan turhan aggressiivisen kuuloinen. Siksi hän päätti tuunata autonsa äänitorven kiltimmän ja kohteliaamman kuuloiseksi.

Hän osti kokonaan uuden äänitorven autoonsa ja rakensi siihen itse useamman valmiiksi ohjelmoidun äänimerkin kojelautaan omien näppäinten taakse.

Kohtelias äänimerkki on kaksi, nopeaa tööttäystä peräjälkeen. Vielä kohteliaampi äänimerkki on tarkoitettu tilanteisiin, jossa varoituksen kohde ei ole edes ajoneuvossaan. Kolmas äänimerkki onkin sitten yhtä äänekäs kuin junan äänitorvi. Rober itse suositteli sitä käytettäväksi teini-ikäisten häätämiseen pois keskeltä suojatietä.

Lähde: Jalopnik


---

0:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.