Mainos

Mies pahoinpiteli vuosia vaimoa ja lapsiaan – lopulta vaimo iski veitsellä selkään

6:44

Perheenäiti tuomittiin Jyväskylässä vankilaan tämän yritettyä puukottaa miehensä hengiltä. Mies sai ehdollisen tuomion vuosia harjoitetusta perheväkivallasta.

Perheväkivallan torjunta on iso aihe. Huomenta Suomessa pohdittiin, mitä sille on tehtävissä.

Pariskunta oli serkukset, ja avioliittoa kuvailtiin oikeuden tuomiossa järjestetyksi. Naisen mukaan mies oli paitsi väkivaltainen, myös kontrolloinut naisen elämää ja määräillyt sitä.

Nainen oli parisuhteen aikana joutunut toistuvasti väkivallan kohteeksi, kun mies oli muun muassa lyönyt tätä, työntänyt tämän päätä wc-istuimeen ja raahannut asunnossa. Hän oli myös potkinut tätä lattialla.

Ei hakenut apua

Nainen oli kertonut myös saaneensa keskenmenon miehen pahoinpitelyn vuoksi, mutta tälle ei oikeudessa löydetty riittävää selvitystä, koska asia jäi vain naisen kertomuksen varaan.

Nainen ei ollut kertonut pahoinpitelyistä viranomaisille tai hakenut muuta apua. Oikeus piti uskottavana, ettei nainen ollut pelkonsa vuoksi hakeutunut pahoinpitelyiden aiheuttamien vammojen takia hoitoon.

Myös lapset olivat todistaneet väkivaltaa. Myös lapset joutuivat pahoinpidellyiksi muun muassa hiuksista vetämällä, avokämmenellä lyömällä ja korvasta vetämällä.

Lähisuhdeväkivalta voi olla myös henkistä. Heidi Holmavuo kertoi omista kokemuksistaan Huomenta Suomessa.

9:35

Alkoi kania koskevasta riidasta

Puukotukseen johtanut tapahtumasarja oli alkanut perheen lemmikkikania koskevasta riidasta. Kani oli hankittu perheeseen mieheltä kysymättä, mistä tämä suuttui. Tämä kärjistyi pian pahoinpitelyksi, jonka seurauksena nainen oli hetken tajuton.

Yksi perheen lapsista soitti hätäkeskukseen tilanteen vuoksi, minkä takia isä pahoinpiteli tätä ja tämän siskoa.

Miehen kertomuksen mukaan hän oli kumartunut ottamaan puhelinta lapseltaan, kun nainen puukotti häntä veitsellä takaapäin kahdesti selkään. Veitsi meni keuhkopussin läpi. Lyönnin voimakkuudesta kertoo oikeuden mukaan se, että uhrin kylkiluu oli murtunut kohdasta, johon 20 senttinen veitsi oli mennyt osunut.

15:00

Naiselle kolme vuotta vankeutta

Naisen puolustus vetosi asiassa hätävarjeluun. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei kyse ollut hätävarjelutilanteesta, sillä nainen hyökkäsi miehen kimppuun takaapäin ja yllättäen.

– Tilanne kokonaisuudessaan huomioiden ja siihen liittyvä toistuva perheväkivalta on käräjäoikeuden näkemyksen mukaan vaikuttanut [naisen] rikoksen tekemiseen ja kykyyn säännellä omaa käyttäytymistään.

Nainen tuomittiin tapon yrityksestä 3 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi tämä määrätiin korvaamaan miehelle kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä kosmeettisesta haitasta sekä kärsimyksestä yli 6500 euroa.

Mies tuomittiin kuudesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin korvaamaan naiselle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, sekä kärsimyksestä yhteensä 5400 euroa. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan kummallekin lapselleen 1500 euroa kivusta ja särystä, eli yhteensä 3000 euroa. 

Perheväkivallan uhreille on tarjolla myös apua.

7:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.