Miestä syytetään naisystävänsä toistuvista pahoinpitelyistä: Ampui naista jalkajousella reiteen, löi vasaralla ja pesäpallomailalla päähän ja piti väkisin asunnossa

Rikosilmoitukset pahoinpitelyistä lisääntyneet 2:11

Espoon käräjäoikeudessa on käsittelyssä juttunippu, jossa miestä syytetään lukuisista rikoksista naisystäväänsä kohtaan.

Miehelle luettiin viime viikolla syytteet muun muassa törkeästä vapaudenriistosta, yhdeksästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Kaikissa pahoinpitelyissä uhriksi joutui miehen naisystävä.

Mies oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen syyskuussa 2017, jonka jälkeen nyt syytteessä olevat rikokset tapahtuivat.

Ampui jalkajousella reiteen

Syytteen mukaan mies pahoinpiteli naisystävänsä ensimmäisen kerran viime vuoden uutenavuotena Espoossa ampumalla naista jalkajousella reiteen. Naiselle aiheutui teosta kipua ja haava reiteen. Mies kiistää syytteen.

Tämän vuoden tammikuussa miehen hallusta löytyi 9 mm kaliiperin pistooli ja 10 kappaletta aseeseen sopivia patruunoita. Aseessa oli ladattuna viisi patruunaa. Miehellä ei ollut aseeseen lupaa.

Mies myönsi esitutkinnassa pitäneensä hallussaan pistoolia ja patruunoita.

Samassa yhteydessä mies sai syytteen myös toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta, koska hän piti hallussaan veistä Espoonlahdenkadulla sijaitsevalla pysäköintipaikalla.

Mies oli pidätettynä asian vuoksi kolme päivää.

Löi vasaralla ja pesäpallomailalla

Tämän vuoden helmikuussa mies riisti syytteen mukaan naisystävänsä liikkumisvapauden estämällä tämän poistumisen asunnostaan. Mies uhkasi tappaa naisen ja kaikki, jotka tulisivat asuntoon. Tämän teon vuoksi hänelle luettiin syyte vapaudenriistosta.

Maaliskuussa mies pahoinpiteli syytteen mukaan naisystävänsä lyömällä häntä kaksi kertaa vasaralla takaraivoon. Naiselle aiheutui lyönneistä painauma takaraivoon, joka vuoti runsaasti verta.

Toukokuussa mies pahoinpiteli syytteen mukaan jälleen samaa naista lyömällä ja potkimalla häntä vartaloon tämän maatessa keittiön lattialla. Nainen sai pahoinpitelystä vertavuotavia haavoja.

Vain runsasta viikkoa myöhemmin kesäkuussa mies pahoinpiteli syytteen mukaan naista lyömällä häntä pesäpallomailalla päähän. Nainen menetti lyönnin vuoksi tajuntansa.

Mies myös viilsi naista veitsellä leukaan ja löi häntä nyrkillä kasvoihin.

Löi imurin johdon pistokepäällä

Heinäkuussa mies syyllistyi syytteen mukaan vahingontekoon, kun hän vahingoitti Espoon Asunnot Oy:n omaisuutta yrittäessään päästä sisään naisen asuntoon. Mies vahingoitti naisen asunnon ulko-ovea.

Paria viikkoa myöhemmin mies pahoinpiteli syytteen mukaan jälleen naisystäväänsä lyömällä häntä imurin sähköjohdon pistokepäällä päähän ja potkimalla häntä vartaloon.

Tämä pahoinpitely tapahtui Lohjalla.

Pahoinpiteli naista autossa

Syyskuussa mies pahoinpiteli naista Espoossa. Syytteen mukaan mies hyökkäsi seurustelukumppaninsa kimppuun ja löi häntä pään alueelle. Nainen kaatui lyönnin voimasta.

Mies potki tämän jälkeen useita kertoja voimakkaasti maassa makaavaa naista vartaloon.

Kun mies lopetti potkimisen, nainen pääsi ylös, jonka jälkeen mies työnsi hänet henkilöauton takapenkille ja meni itse perässä.

Autossa mies löi naista syytteen mukaan molemmin käsin ja halvensi häntä eri haukkumasanoin. Pahoinpitelystä aiheutui naiselle kipua.

Mies myönsi esitutkinnassa työntäneensä naisen autoon ja potkaisseensa häntä tuossa tilanteessa takapuoleen.

Puri naista poskeen

Syyskuussa mies ennätti vielä pahoinpidellä naista Espoossa, jolloin mies löi naista nyrkillä päähän ja potkaisi häntä rintaan. Seuraavana aamuna hän löi vielä naista nyrkillä päähän uudestaan.

Myöhemmin syyskuussa mies puri naista syytteen mukaan poskeen ja löi häntä kasvoihin.

Lokakuussa mies tunkeutui syytteen mukaan oikeudettomasti naisen asuntoon ja kieltäytyi poistumasta sieltä naisen pyynnöistä huolimatta. Miestä syytetään tämän vuoksi kotirauhan rikkomisesta.

Riisti naisen vapauden

Törkeästä vapaudenriistosta miestä syytetään, koska haastehakemuksen mukaan hän esti naista poistumasta omasta asunnostaan lokakuussa Espoossa.

Mies vahingoitti naisen asunnon irtaimistoa ja kielsi naista lähtemästä. Lopuksi nainen ei edes yrittänyt poistua, koska hän pelkäsi miestä.

Mies oli ottanut syytteen mukaan keittiöveitsiä ja lyönyt niillä kohti naisen kasvoja ja kaulaa. Veitsenlyönnit menivät vain senttien päästä ohi naisen kasvoista ja kaulasta.

Lisäksi mies teippasi veitset syytteen mukaan kenkiensä kärkiin kiinni ja esitteli, miten niillä potkitaan.

Nainen sai lähetettyä ystävilleen puhelimella viestejä ja he soittivat hätäkeskukseen. Vapaudenriisto päättyi vasta, kun poliisit saapuivat paikalle.

Mies sai syytteen myös vahingonteosta, koska hän vahingoitti naisen omaisuutta rikkomalla ja lisäksi hän virtsasi naisen asunnon lattialle.

Miehen hallusta löytyi amfetamiinia

Mies sai syytteen myös huumausainerikoksesta, koska hän piti tämän vuoden elokuussa Lohjalla hallussaan 30,8 grammaa amfetamiinia. Kyseisestä huumausaineesta saa 154 käyttöannosta.

Syytteen mukaan miehen tarkoitus oli myydä tai välittää huumetta eteenpäin.

Mies myönsi esitutkinnassa syyllistyneensä huumausainerikokseen.

Mies oli tämän vuoksi kiinniotettuna kaksi päivää elokuussa.

Ajoi kovaa ja vaaransi liikenneturvallisuuden

Syyskuussa mies ajoi Lohjalla henkilöautolla yleisillä teillä käytettyään huumausainetta ja huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä.

Miestä syytetään tämän vuoksi rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja hän ajoi huomattavaa ylinopeutta.

Syytteen mukaan mies ajoi muun muassa Virkkalan keskustassa 40 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella 120 kilometriä tunnissa ja Inkoontiellä 60 kilometrin tuntinopeusalueella 150 kilometrin tuntinopeudella.

Lisäksi mies ohitti autollaan Virkkalan keskustassa kuorma-auton liikenteenjakajan väärältä puolelta ja ajoi Inkoontiellä vastaantulijoiden kaistalla huomattavaa ylinopeutta. Miehen kyydissä oli yksi matkustaja.

Syyttäjä vaatii miehelle vuoden mittaista ajokieltoa.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta

Mies pääsi ehdonalaiseen vapauteen viime vuoden syyskuussa ja hänen koeaikansa viimeinen päivä oli heinäkuussa 2018.

Mies otettiin kiinni uusien rikosepäilyjen vuoksi lokakuussa 2018, mistä lähtien hän on ollut vapautensa menettäneenä.

Syyttäjä vaatii hänelle yhteistä ehdotonta vankeusrangaistusta nyt syyttessä olevien rikosten vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat