Mainos

Mies pahoinpiteli naista, pakotti aseella uhaten bunkkeriin, raiskasi ja jätti sidottuna pakkaseen – hovioikeus piti tuomion ennallaan

Vaasan hovioikeus piti ennallaan 29-vuotiaan jyväskyläläisen bunkkeriraiskaajan Aki Ilmari Bergqvistin viiden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Bergqvistin viime kesäkuussa muun muassa törkeästä ryöstöstä, pakottamisesta, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä raiskauksesta, heitteillepanosta ja ampuma-aserikoksesta viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Hovioikeus piti miehen tuomion ennallaan.

Teot tapahtuivat 26. helmikuuta 2017 Jyväskylässä. Bergqvist löi ja potki uhria yksityisasunnossa. Hän otti esiin pistoolimallisen aseen ja osoitteli sillä kahta asunnolla ollutta naista. Hän vaati naisia aseella uhaten riisuutumaan.

Sen jälkeen hän pakotti toisen naisista autoon ja laittoi tämän päähän mustan pipon niin, ettei nainen nähnyt mitään. Mies kuljetti auton Kanavuoren päälle ja jatkoi siellä väkivaltaa lyömällä naista kirveen hamarapuolella jalkaan.

Uhkasi aseella

Kanavuorella mies sitoi naisen kädet ja jalat kiinni ja vei hänet aseella uhaten pieneen bunkkeriin. Bunkkerin oviaukon korkeus oli 65 senttimetriä.

Mies syyllistyi myös törkeään raiskaukseen, koska hän aseella uhaten pakotti naisen ottamaan hänen sukupuolielimen suuhunsa.

Bergqvist jätti uhrin bunkkeriin ja uhkasi tappaa tämän, jos hän tulee sieltä pois. Ulkona oli tuolloin -4–10 astetta pakkasta.

Nainen oli bunkkerissa noin tunnin, ennen kuin hän sai vapautettua itsensä ja pääsi pakenemaan. Nainen haki apua läheisestä talosta.

Uhrilta mies vei omaisuutta, kuten puhelimen, laukun ja lompakon. Aseella uhaten hän vaati naista kertomaan pankkikorttinsa tunnusluvun.

Bergqvist tuomittiin maksamaan uhrilleen korvauksia yhteensä 16 000 euroa. Hän valitti käräjäoikeuden viimekesäisestä tuomiosta, mutta hovioikeus päätti viime viikolla antamallaan päätöksellä pitää tuomion ennallaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.