Viisikymppinen mies tuomittiin vankilaan kahden naisen väkivaltaisesta raiskauksesta – uhkasi veitsellä ja vaati seksiä

Viisikymppinen mies on tuomittu vankilaan kahden naisen väkivaltaisesta raiskauksesta Helsingissä.

Ensimmäisessä, vuonna 2018 tapahtuneessa rikoksessa nainen lähti Kalliossa miesporukan kanssa baarista jatkoille. Jossain vaiheessa seurueessa olleen viisikymppisen miehen käskettiin poistua jatkoilta, ja nainen lähti asunnosta samalla.

Nainen tarjosi miehelle yöpaikkaa ja sanoi, että tämä voi nukkua patjalla hänen lattiallaan.

Useita todistajia

Perillä asunnossa mies oli naisen mukaan alkanut vaatia häneltä seksiä palkkioksi siitä, että oli pelastanut tämän "huumeluolasta". Kun nainen sanoi miehelle, ettei halua seksiä, mies haki keittiöstä veitsen ja piti sitä naisen kaulalla. Sitten mies riisui naisen ja oli yhdynnässä tähän.

Käräjä- ja hovioikeus pitivät naisen kertomusta luotettavana. Sitä tukivat muun muassa useat todistajat, naisella todetut vammat sekä hätäkeskuspuhelu.

Mies kiisti syytteen ja sen, että olisi ollut sukupuoliyhteydessä naisen kanssa. Oikeus ei kuitenkaan uskonut häntä.

Carl Mikael Hjalmar Arenius, 49, tuomittiin käräjillä ja hovissa kolmen vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta.

"Huusin apua yhdynnän aikana koko ajan"

Vajaa vuosi Kallion raiskauksesta Arenius syyllistyi vastaavanlaiseen tekoon Pohjois-Helsingissä. Hän tunkeutui naisen asuntoon ja alkoi vaatia seksiä. Kun nainen vastusteli, mies kuristi häntä kaulasta ja repi hiuksista.

–  Huusin apua yhdynnän aikana koko ajan. Huusin myös, että minua sattuu, nainen sanoi esitutkinnassa.

Käräjä- ja hovioikeus pitivät naisen kertomusta uskottavana. Sitä tukivat lääkärinlausunnot hänen vammoistaan sekä hänen pian tapahtuman jälkeen Seri-tukikeskuksessa antamansa lausunto.

Arenius kiisti syytteen ja väitetyn väkivallan. Hänen mukaansa kaikki tapahtui yhteisymmärryksessä. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt kertomusta uskottavana.

Kallion rikoksen lisäksi Arenius tuomittiin Pohjois-Helsingin törkeästä raiskauksesta käräjillä ja hovissa vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.