Mies pahoinpiteli ja raiskasi puolisoaan vuosia – perhehelvetistä vuosien tuomio ja jättikorvaukset

Hovioikeus vahvisti tuomion poikkeuksellisen raa'assa parisuhdeväkivaltatapauksessa. Mies oli lukuisia kertoja pahoinpidellyt ja raiskannut kumppaninsa, jota on mediassa kuultu nimellä "Maria".

Teot oli tehty yhtä lukuun ottamatta miehen ja naisen yhteisessä kodissa. Törkeä pahoinpitely ja yksi raiskaus tapahtuivat vuonna 2009, muut teot tehtiin pääosin tammikuun 2012 ja marraskuun 2014 välisenä aikana. Hovioikeus kuvaili pahoinpitelyiden ja raiskausten määrää erittäin suureksi, ja ne sisälsivät lyömistä ja potkimista.

– Pahoinpitelyiden ja raiskausten tarkka määrä ei ollut selvitettävissä, mutta pahoinpitelyjä oli ollut arkisin useampana päivänä viikossa ja viikonloppuisin useampana kertana kuukaudessa. Raiskauksia oli ollut keskimäärin kerran kuukaudessa, oikeus totesi.

Maria kertoo karun tarinansa MTV:lle: Eli perhehelvetissä 18 vuotta 0:42

Mies oli myöntänyt pahoinpitelyrikokset, mutta kielsi syyllistyneensä raiskauksiin. Hän väitti yhdynnöissä olleen kyse sovintoseksistä. Oikeus ei selitystä niellyt.

Mies tuomittiin teoista Espoon käräjäoikeudessa 5 vuoden 6 kuukauden vankeuteen. Mies velvoitettiin maksamaan uhrille pahoinpitelyillä aiheutetusta kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 13 700 euroa, raiskausten aiheuttamasta kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 8800 euroa ja raiskausten aiheuttamasta kärsimyksestä yhteensä 32 500 euroa. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota miltään osin.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Maria eli väkivaltaisessa suhteessa 18 vuotta 2:04

Lue myös:

    Uusimmat