Mainos

Mies pahoinpiteli ex-puolisoaan ja yllytti toisen miehen raiskaamaan tämän – molemmat tuomittiin raiskauksesta vankilaan

26-vuotias mies kuristi, hakkasi ja viilteli entistä seurustelukumppaniaan, minkä jälkeen hän käski toista miestä työntämään nyrkkinsä naisen emättimeen.

34-vuotias mies teki miehen käskyn mukaisesti ja oikeus katsoi molempien syyllistyneen raiskaukseen. Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi tänään molemmat miehet yli kahden vuoden pituisiin vankeusrangaistuksiin. 26-vuotias tuomittiin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen ja 34-vuotias kahden vuoden ja kolmen kuukauden rangaistukseen.

Entinen kumppani tuomittiin raiskauksen lisäksi myös laittomasta uhkauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Rikokset tapahtuivat tammikuussa Porissa.

Miehet kiistivät syytteet pääosin.

STT ei julkaise tuomittujen nimiä, sillä se voisi paljastaa uhrin henkilöllisyyden.

Oikeus: Mies ei ollut alisteisessa asemassa käskyttäjään

Vanhempi mies perusteli raiskausta sillä, että hänen mukaansa hän toimi toisen miehen käskystä. Hän kertoi ajatelleensa, että tätä tottelemalla hän rauhoittaisi tilanteen. Mies piti seikkaa vähintään anteeksiantoperusteena rangaistusta mitattaessa.

Miehet on tuomion mukaan aiemmin tuomittu tekijäkumppaneina vakavista rikoksista. Muun muassa tämä puhui oikeuden mukaan sen puolesta, ettei vanhempi mies voinut olla alisteisessa asemassa nuorempaan tehdessään raiskauksen.

Oikeuden mukaan 34-vuotiaan miehen täytyi huomata, että nainen oli pahoinpitelyn ja voimakkaan pelon takia puolustuskyvytön.

– Hän on tehnyt valinnan ja päätynyt miellyttämään 26-vuotiasta miestä. Näissä olosuhteissa hänen menettelynsä on ollut erityisen moitittavaa.

Oikeuden mukaan miehet olivat rikokset tehdessään päihtyneitä, sillä he olivat juoneet käsidesiä.

Miehet määrättiin maksamaan uhrille yhteisvastuullisesti kärsimyksestä ja traumaperäisestä stressihäiriöstä 15 000 euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.