Mainos

Mies pahoinpiteli alle kouluikäistä lastaan vasaralla – poika kertoi väkivallan alkaneen, kun kaljalta lemunnut isä heräsi hänen leikkiessään

Mies pahoinpiteli alle kouluikäistä lastaan muun muassa nyrkein sekä vasaralla lyöden Vantaalla. Lapsen mukaan väkivalta oli alkanut, kun edellisiltana alkoholia nauttinut isä oli herännyt hänen leikkiessään.

Vuonna 1978 syntynyt mies tuomittiin vastikään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Tuomion mukaan mies syyllistyi poikansa pahoinpitelyyn vuonna 2015.

Pojan mukaan isä oli tuolloin lyönyt ja potkaissut häntä. Hän kertoi heränneensä aamulla ennen isäänsä ja ryhtyneensä leikkimään, minkä jälkeen isä oli tullut ja aloittanut väkivallan.

Lapsen mukaan isä oli edeltävänä iltana juonut alkoholia ja haissut oluelta.

Toisessa samankaltaisessa tilanteessa isä oli lapsen mukaan lyönyt häntä vasaralla vatsaan. Tämän jälkeen isä oli jatkanut pahoinpitelyä lyömällä ja potkimalla.

Mies kiisti kaiken

Oikeudessa mies kiisti syyllistyneensä mihinkään. Hänen mukaansa lapselle oli ”laitettu sanat suuhun”.

Oikeus kuitenkin uskoi lapsen kertomusta, sillä sitä pidettiin uskottavana.

Lapsen lisäksi oikeudessa kuultiin myös tämän äitiä, jonka mukaan lapsi ei ollut enää jossain vaiheessa halunnut lähteä tapaamaan isäänsä, koska ”isä tekee pahaa”. Poika ei ollut myöskään halunnut avata asiaa äidilleen, koska pelkäsi kuolevansa.

Vuonna 1978 syntynyt isä tuomittiin pahoinpitelystä 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan pojalleen 800 euroa korvausta kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja mies on ilmoittanut olevansa siihen tyytymätön. Hän ei ole kuitenkaan vielä tehnyt tuomiosta valitusta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja