Espoolaisisä repi 4-vuotiaan lapsensa päähän kaljun kohdan ja löi toista vyöllä – selitteli tekemisiään oikeudessa: ”Demonstroitiin, mitä remmistä saaminen tarkoittaa”

Lapsiaan väkivalloin kurittanut espoolaisisä tuomittiin vastikään muutaman kuukauden ehdolliseen vankeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Tuomion mukaan mies teki tekoaikaan 6-7-vuotiaalle tyttärelleen ruumiillista väkivaltaa tukistamalla tätä muutamalla eri kerralla ja lyömällä lasta vyöllä. Lisäksi mies tukisti toista, 4-vuotiasta tytärtään niin kovaa, että lapsen päähän tuli kalju kohta.

Pienemmän lapsen pahoinpitely huomattiin päiväkodissa. Työntekijän mukaan lapsi oli tullut paikalle itkuisena ja kertonut isän tukistaneen.

Mies itse kiisti tukistamisen oikeudessa. Hänen kertomuksena mukaan hän oli automatkalla nykäissyt takapenkillä riehuneen lapsen haalareista, jotta tämä olisi istunut alas.

Oikeus ei selitystä niellyt. Syynä oli muun muassa se, että lääkäri oli todennut lapsen päähän tulleen tilanteen seurauksena verenpurkaumia ja kalju kohta. Miehen katsottiin syyllistyneen pahoinpitelyyn.

Isä: Kiinnipitäminen liittyi "vaaratilanteisiin"

Toisen lapsen osalta mies myönsi kiinnipitämisen hiuksista. Hän kuitenkin kiisti sen, että tarkoituksena olisi ollut retuuttaa lasta. Miehen mukaan kiinnipitäminen oli liittynyt muun muassa "vaaratilanteisiin".

Mies myös myönsi lyöneensä vanhempaa lastaan vyöllä. Hänen mukaansa tilanteessa oli kyse siitä, että lapselle oli haluttu tämän itse sitä toivottua näyttää, mitä ”remmistä saaminen” tarkoittaa. Isän mukaan perheessä oli aiemmin keskusteltu siitä, millaisia rangaistuksia vanhempiin oli kohdistunut, kun nämä olivat lapsia.

Käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli niin ikään pahoinpitely. Lapsen suostumus ei oikeuden mukaan poista teon moitittavuutta.

Pahoinpitelyjen lisäksi mies tuomittiin samassa yhteydessä maksuvälinepetoksesta. Tuomion mukaan hän oli ottanut siskonsa nimissä useita lainoja ja jättänyt suurimman osan maksamatta.

Rangaistukseksi mies määrättiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lapsilleen mies joutuu maksamaan kärsimyskorvauksia yhteensä 1000 euroa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus ratkaisi asian tänään. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.  

Lue myös:

    Uusimmat