Mies murhasi lukuisia nuoria naisia Kaliforniassa ja New Yorkissa – ehti kuolla ennen tuomionsa täytäntöönpanoa

Useita nuoria naisia Yhdysvalloissa murhannut mies on kuollut luonnollisista syistä ennen tuomionsa täytäntöönpanoa, Yhdysvaltain viranomaiset kertovat.

Rodney Alcala, 77, oli tuomittu 12-vuotiaan tytön ja neljän muun naisen murhista. Hän kuoli sairaalassa lähellä Kalifornian Corcoranin osavaltion vankilaa varhain lauantaiaamuna.

Asiasta kertoo muun muassa BBC

Alcala tunnettiin nimellä "Dating Game Killer", koska oli osallistunut ennen kiinnijääntiään amerikkalaiseen treffiohjelmaan kymmeniä vuosia sitten.

Alcala osallistui syyskuussa 1978 ohjelmaan, jossa sinkkunainen kyselee kolmelta mieheltä kysymyksiä näkemättä heitä ja valitsee yhden henkilön treffeille.

Nainen valitsi Alacan, mutta päätti kuitenkin olla lähtemättä tapaamiseen sen jälkeen, kun hän oli keskustellut Alacan kanssa takahuoneessa. Nainen kuvaili Alcalaa “kammottavaksi”.

Alcala sai ensimmäisen kuolemantuomion Kaliforniassa vuonna 1980. Mies oli kidnapannut ja murhannut 12-vuotiaan Robin Samsoen Los Angelesissa edellisenä vuonna.

Alacalan tuomio kuitenkin kumottiin ja Kalifornian korkein oikeus myönsi hänelle uuden oikeudenkäynnin.

Hän sai saman tuomion seuraavassa oikeudenkäynnissä, joka kumottiin jälleen vuonna 2003.

Seuraavina vuosina murhien tutkinnassa löydettiin uusia todisteita Alcalan syyllisyydestä toisiin murhiin Kaliforniassa.

Samsoen murhan lisäksi Alcalan todettiin neljä muuta 18-32 vuotiasta naista vuosina 1977-1979. Hänet tuomittiin murhista vuonna 2010.

Vuonna 2012 Alacala luovutettiin New Yorkiin, jossa häntä syytettiin kahdesta muusta murhasta vuosina 1971 ja 1977. Hänet todettiin syylliseksi ja tuomittiin vankeusrangaistukseen, jonka pituus oli 25 vuodesta elinkautiseen.

Alcala kuoli vankeudessa, mutta lisätietoja hänen kuolemastaan ei ole annettu.

Tällä hetkellä Kaliforniassa on noin 700 kuolemaantuomittua odottamassa tuomionsa täytäntöönpanoa, mutta osavaltion kuvernööri Gavin Newsom on määrännyt teloitukset keskeytettäväksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja