Äitinsä murhannut Riverdale-sarjan näyttelijä tuomittiin elinkautiseen

Riverdale-sarjassa esiintynyt näyttelijä Ryan Grantham tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Muun muassa Riverdale-sarjassa esiintynyt kanadalaisnäyttelijä Ryan Grantham, 24, tuomittiin Brittiläisen Kolumbian korkeimmassa oikeudessa elinkautiseen vankeurangaistukseen äitinsä murhasta, kertoo E! News. Julkaisun mukaan Granthamilla on mahdollisuus hakea ehdonalaiseen 14 vuoden kuluttua.

Vankeusrangaistuksen lisäksi tuomioistuin määräsi Granthamille elinikäisen ampuma-asekiellon.

Tapahtuma-aikaan 21-vuotias Grantham tappoi 64-vuotiaan äitinsä Barbara Waiten tämän rivitalo-asunnossa vuoden 2020 maaliskuussa. Grantham ampui äitiään takaapäin päähän tämän soittaessa pianoa. Näyttelijä myönsi syyllistyneensä toisen asteen murhaan.

Brittiläisen Kolumbian korkeimmassa oikeudessa esitettiin kesäkuussa lausuntoja Granthamin mielentilasta sekä käyttäytymisestä sen jälkeen, kun tämä oli ampunut äitinsä. 

Oikeudessa kuultiin maanantaina 13. kesäkuuta, että Grantham oli harjoitellut tappoa ja ottanut murhasta videoita. Oikeussalissa nähtiin muun muassa neliminuuttinen videopätkä, joka oli kuvattu tunteja murhan jälkeen. Videolla Grantham tunnusti murhan ja kuvasi äitinsä ruumista.

Käsittelyssä kerrottiin, että murhaa seuraavana päivänä Grantham oli pakannut autoonsa kolme asetta, panoksia, 12 Molotovin cocktailia, retkeilytarvikkeita sekä kartan, jolla suunnisti Ottawaan Rideau Cottagea kohti aikeenaan tappaa Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

 Matkalla hän kuitenkin muutti suunnitelmiaan ajatellen, että toteuttaisi Trudeaun tappamisen sijaan joukkomurhan joko Vancouverin Lions Gate Bridgellä tai Simon Fraser yliopistolla, jossa hän kävi koulua.

Grantham ei lopulta toteuttanut kumpaakaan suunnitelmaa, ja antautui samana iltana itse vapaaehtoisesti Vancouverin poliisille.

Lähteet: E! News, CBC

Lue myös:

    Uusimmat