Mies lukittautui autoonsa – potki ja löi ikkunat rikkoneita poliiseja

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 51-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Tapahtumat sattuivat maaliskuussa 2016 Vuosaaren Lokitiellä. Poliisi sai hälytyksen, kun mies oli yrittänyt tunkeutua entisen vaimonsa asuntoon.

Poliisien saapuessa paikalle miehellä oli harja kädessä. Partioita oli kaksi.

– Tässä poliisi, tiputa harja!, poliisit käskyttivät.

Mies jätti harjan, mutta meni autoonsa ja lukitsi oven. Kun poliisi käskytti miestä tulemaan ulos, tämä pyöritti päätään. Kun mies oli käynnistämässä autoa, poliisimies rikkoi ikkunan ja aikoi estää lähdön. Mies huitoi ja yritti lyödä poliisia.

Etälamautin ei vaikuttanut

Poliisimies kertoi oikeudessa käyttäneensä etälamautinta, mutta se ei vaikuttanut toivotusti.

Poliisimies yritti avata ovea, mutta kuljettaja vastasi potkuilla.

Toinen poliisi rikkoi BMW:n takaoven ikkunan ja yritti vetää miestä ulos. Lyönnit ja potkut jatkuivat. Mies piti apukuskin niskatuen metalleista kiinni.

Lopulta neljä poliisi sai miehen vedettyä autosta ulos. Rimpuilu jatkui ja lopulta mies laitettiin käsi- ja jalkarautoihin.

Tapahtumat kestivät viitisen minuuttia ja kaksi poliisia sai vammoja.

”Omissa maailmoissaan”

51-vuotias kertoi oikeudessa olleensa tekoaikana ”pimahtaneena ja omissa maailmoissaan”.

Miehen mukaan hän ei halunnut tulla ulos, koska yleisesti tiedetään poliisin olevan väkivaltainen. Miehen mukaan väkivaltaa ei olisi tarvittu, vaan asia olisi voitu hoitaa siten, että häntä olisi pyydetty tulemaan ulos.

Mies katsoi poliisin pahoinpidelleen hänet.

Oikeus ei uskonut

Käräjäoikeus ei uskonut autoonsa lukittautuneen miehen kertomusta, vaan katsoi miehen vastustaneen poliisia väkivallalla.

Poliisimiesten kertomukset olivat oikeuden mukaan uskottavampia.

Oikeus langetti miehelle seitsemän kuukautta vankeutta. Vaikka miehellä oli ehdollinen tuomio rattijuopumuksesta, se ei estänyt vankeusrangaistuksen antamista ehdollisena.

51-vuotias määrättiin maksamaan poliisimiehille korvauksia 200 euroa ja 1 200 euroa.

 

Lue myös:

    Uusimmat