Mies linnoittautui dynamiitin ja ruudin kanssa kerrostaloasuntoon Valkeakoskella, uhkasi räjäyttää kaikki – tuomittiin vuoden vankeuteen useista rikoksista

Kerrostaloasuntoon Valkeakoskella dynamiitin ja ruudin kanssa linnoittautunut mies tuomittiin vuoden vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Nykyisin 33-vuotias mies linnoittautui kolme vuotta sitten tammikuussa Valkeakosken Roukossa asuntoon, joka ei ollut hänen omansa.

Ennen linnoittautumista mies oli rikkonut asunnossa irtaimistoa, jolloin asunnossa asunut nainen oli käskenyt miestä poistumaan. Mies reagoi tarttumalla naista kiinni kurkusta ja kuristamalla.

Sekä nainen että mies lähtivät asunnosta, mutta mies palasi takaisin rikkomalla oveen reiän.

Lähestyi poliisia vasaran kanssa

Poliisi tuli paikalle, mutta mies lähestyi vasara kädessä. Poliisi yritti murtaa vastarinnan paprikasumutteella, jolloin mies veti tavaroita ulko-oven eteen ja vastasi poliisin käskytykseen uhkauksella "räjäyttää kaikki".

Linnoittautuja ilmoitti saaneensa pioneerikoulutuksen ja että hänellä oli hallussaan 26 kiloa räjähdysaine aniittia.

Mies tuli ulos vasta yöllä neuvottelujen jälkeen. Talo evakuoitiin ja asunnosta takavarikoitiin 1,4 kiloa dynamiittia, 700 grammaa ruutia, aikatulilankaa ja kaksi nallia. Poliisi arvioi miehen ottaneen alkoholia ja pillereitä.

Hankki 26 kiloa dynamiittia

Yhteensä mies oli hankkinut tuntemattomaksi jääneeltä ihmiseltä muun muassa 26 kiloa dynamiittia.

Mies tunnusti tekonsa, ja hänet tuomittiin muun muassa pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja räjähderikoksesta. Osa lievemmistä syytteistä ehti vanhentua.

Tuomio tuli myös aiemmista teoista. Aiemmin samassa tammikuussa mies oli mennyt varhain aamulla eräälle asunnolle ja antanut toiselle miehelle dynamiittipötkön, jonka tämä räjäytti piharakennuksella ilmeisesti velanperinnän tehosteeksi.

Tuomittiin myös muista rikoksista

Mies tuomittiin myös törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta tapauksessa, jossa hän joulukuussa 2016 tunkeutui toisen miehen kanssa kolmannen miehen asuntoon Hämeenkyrössä. Miehet löivät uhria pesäpallomailalla, uhkasivat tappaa uhrin ja huitoivat veitsillä.

Lisäksi keskiviikkona tuomittiin puolen vuoden vankeuteen 37-vuotias nainen muun muassa pahoinpitelystä ja petoksista. Nainen oli myös pitänyt hallussaan 33-vuotiaan miehen itse rakentamaa pommia. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja