Käräjäoikeus tuomitsi rappukäytävässä ammuskelleen lahtelaismiehen yli kymmeneksi vuodeksi vankeuteen – tapetun miehen lapselle 20 000 euron kärsimyskorvaukset

Silminnäkijävideo: Lahdessa tapahtunut ampumavälikohtaus järkytti naapureita 1:05
Silminnäkijävideo: Lahdessa tapahtunut ampumavälikohtaus järkytti naapureita

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut tänään Olli Aleksi Lehdon, 35, taposta yhteensä 10 vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Oikeus määräsi, että tuomittu pidetään vangittuna.

Oikeus katsoi, että tapon lisäksi mies syyllistyi vaaran aiheuttamiseen ja ampuma-aserikokseen. Oikeus määräsi miehen maksamaan uhriksi joutuneen 31-vuotiaan miehen lapselle 20 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan lapsen elatuksen tämän täysi-ikäisyyteen saakka. Myös uhrin hautauskulut määrättiin tuomitun maksettaviksi.

Tuomittu ilmoitti välittömästi tyytymättömyytensä tuomioon.

Käräjäoikeus aloitti asian käsittelyn torstaina aamulla ja julisti tuomion päivän päätteeksi. MTV Uutiset on seurannut käsittelyä paikan päällä. Voit lukea jutun täältä.

Mies ampui toisen miehen kuoliaaksi Lahden keskustassa Mariankadulla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävässä 29. maaliskuuta.

Tilanne sai alkunsa, kun 35-vuotias ja uhriksi joutunut mies lähtivät selvittämään välejä kahden muun paikallisen miehen kanssa baari-illan jälkeen. Kaksikko oli miehiin yhteydessä puhelimitse ennen tuppautumista kerrostaloon, jossa toinen miehistä asui.

Kaikki osapuolet olivat käyttäneet illan ja yön aikana päihteitä.

Kerrostaloasunnossa oli tapahtuma-aikaan paikalla mieskaksikon lisäksi yksi nainen. Miehet päättivät virittää tulijoille ansan ja asettuivat rappukäytävään odottamaan heitä.

Kun 35- ja 31-vuotias tulivat hissillä 7. kerrokseen, heitä odotti pippurikaasusuihku sekä viidakkoveitsellä ja jonkinlaisilla "luotiliiveillä" varustautunut mieskaksikko.

Ampuja selitti hätävarjelulla

Tilanne eteni nopeasti tappeluksi, jossa 35-vuotias alkoi ampua pistoolilla. Hänen oman kertomansa mukaan kyse oli hyökkäyksen torjumisesta ja itsepuolustuksesta.

Ampujan mukaan hänellä ei ollut tarkoituksena satuttaa ketään. Yksi kolmesta luodista osui kuitenkin hänen mukanaan kerrostaloon tullutta kaveria vatsaan ja tappoi tämän.

Kaksi luodeista osui sen asunnon oveen, jossa toinen mieskaksikko ja nainen olivat olleet viettämässä aikaa. Nämä luodit mies ampui sen jälkeen, kun kaksikko oli ehtinyt pujahtaa takaisin asuntoon suojaan.

Toinen oveen osuneista luodeista lävisti oven ja tunkeutui sisälle asuntoon osuen sisäoven ovenkarmiin.

Vyyhdistä saivat pahoinpitelytuomion myös asunnossa olleet miehet, jotka ehtivät lyödä 35-vuotiasta ja sumuttaa hänen päälleen kaasua. Toinen sai sakkoja ja toisen keväällä saama neljän vuoden vankeustuomio kuittasi tämänkin teon.

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat