Puukotus ulkoilualueella Tampereella: 17-vuotias poika vangittu murhan yrityksestä epäiltynä

Tampereella tiistaina tapahtunut väkivallanteko muuttui murhan yritykseksi. 

Tampereella Kaupin ulkoilualueella tapahtui tiistai-iltapäivänä puukotus, jossa uhriksi valikoitui aikuinen mies. Poliisin mukaan epäillyt ja uhri eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. 

Teosta epäillään 16- ja 17-vuotiaita tamperelaispoikia. Aluksi poliisi tutki asiaa tapon yrityksenä, mutta nyt nimike on koventunut murhan yritykseksi.

Toinen epäillyistä, 17-vuotia poika, vangittiin tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen ei kommentoi sitä, millä perusteella nimike muuttui tai teon motiivia.

– Kuulustelut ovat kesken. Pojat ovat olleet kuulusteluissa yhteistyökykyisiä, Kinnunen sanoo.

Poliisi nähnyt netissä leviävän videon

Yle kertoo, että sosiaalisen median Snapchatissa on levinnyt video, jossa joku kävelee hiekkatiellä puukko kädessään. Kinnunen on tietoinen videosta ja hän on sen nähnyt.

– On meillä sellainen video, mutta en ota kantaa onko se tilanteesta kuvattu tai epäiltyjen kuvaama.

Ylen jutussa videolla esiintyvän henkilön kuvaillaan yrittäneen ryöstää viitisen ihmistä. 

– Tämmöisiä puheita on ollut. En ole löytänyt sellaista syytä, että voisin uusia rikosilmoituksia tehdä. Kukaan ei ole ilmoittautunut asianomistajaksi.

Eli uhreja on tiettävästi edelleen yksi, joka joutui tiistaina teon jälkeen sairaalahoitoon. Sitä onko uhri yhä sairaalassa, Kinnunen ei kommentoi. 

Kinnunen sanoo myös, että toisen epäillyn vangitsemisen ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Hänellä ei myöskään ole tietoa siitä, ovatko epäillyt joutuneet aiemmin tekemisiin virkavallan kanssa. 

Poliisi pyytää Kaupin ulkoilualueella kello 12.00-14.00 liikkuneilta havaintoja kahdesta pojasta. Ensimmäinen oli pukeutunut mustiin collegehousuihin ja mustaan maihinnousutakkiin, jossa koristeena leijonamerkki. Toisella oli yllään tummaa collegevaatetusta. Molemmilla oli päässä pääväriltään musta lippikset.

Havainnot voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai soittamalla kello 8-16 numeroon 0295 445 317.

Lue myös:

    Uusimmat