Mainos

Mies kuoli puukotukseen, kahta syytettiin, ketään ei tuomittu taposta

Hyvinkään käräjäoikeus on hylännyt tapposyytteet jutussa, jossa kahta miestä syytettiin kolmannen tappamisesta tämän vuoden kesäkuussa.

Käräjäoikeus katsoi eilisessä tuomiossaan, että todisteita löytyi vain toisen miehen tuomitsemiseen törkeästä pahoinpitelystä.

27-vuotias mies sai pahoinpitelyrikoksesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdottoman vankeustuomion. 30-vuotias mies puolestaan jäi kokonaan ilman tuomiota.

1980-luvun lopulla syntyneen uhrin kuolemaan johtanut välikohtaus tapahtui Riihimäellä kesäkuun lopussa. Sitä ennen uhri ja syytetyt olivat viettäneet iltaa kaveriporukassa hyvinkääläisessä ravintolassa ja alkoholia oli nautittu reippaasti.

Erilaisten käänteiden jälkeen kolmikko päätyi aamuyöstä 27-vuotiaan rivitaloasuntoon.

Kaksi eri kertomusta

Asunnon omistajan mukaan uhri alkoi pian meluta asunnon terassilla, jolloin hän oli rauhoittanut tilannetta kuristamalla uhria kaulasta, kaatamalla tämän maahan ja pitämällä kiinni. Sen jälkeen hän oli hakenut 30-vuotiaan sisältä ja pyytänyt tätä apuun.

27-vuotiaan mukaan apuun tulleella 30-vuotiaalla olikin yllättäen mukanaan heittoveitsisarja, jonka tämä olisi löytänyt työpöydän laatikosta olohuoneesta. Sen jälkeen 30-vuotias olisi sohaissut uhria kuolettavasti veitsellä kaulaan.

27-vuotias oli sitten kuljettanut uhrin tavaroita kylpyhuoneen lavuaariin pesuun ja omat vaatteensa pesukoneeseen, soittanut isänsä apuun ja ambulanssin paikalle.

30-vuotias taas kiisti puukottaneensa uhria, mutta ei humalatilansa muistanut juurikaan aamuyön tapahtumista. Hänen mukaansa hän oli huomannut terassin oven suulla makaavan elottoman miehen tullessaan ulkoa sisään ja ymmärtäneensä, että jotain pahaa oli tapahtunut.

Hän muistaa menneensä terassilta vessaan, jossa 27-vuotias olisi vannottanut häntä olemaan hiljaa tapahtuneesta ja ilmoittanut soittavansa isälleen, koska tämä tietäisi, mitä tehdä. 27-vuotias oli 30-vuotiaan mukaan käyttäytynyt uhkaavasti ja seisonut hyvin lähellä.

Tämän jälkeen 30-vuotias oli juossut paniikissa sukkasillaan asunnosta ulos.

"Syyllisyydestä jää järkevä epäilys"

Hyvinkään käräjäoikeus päätyi antamaan 27-vuotiaalle tuomion törkeästä pahoinpitelystä, koska uhrista löydetyt vammat kertoivat kuristamisen olleen vakavaa ja vaarallista.

Oikeuden mielestä pahoinpitely ei ollut hätävarjelua, koska uhri oli ollut polvillaan, kun kuristaminen oli alkanut. Näyttämättä jäi, että kuristaminen olisi aiheuttanut konkreettisen hengenvaarallisen tilan.

Sen sijaan uhrin kuoleman aiheuttivat teräaseella pistämisen aiheuttamat vammat. Oikeus kuitenkin katsoi, että 30-vuotiaan syyllisyydestä jäi järkevä epäilys, useammastakin syystä.

Oikeuden mukaan 27-vuotiaan luotettavuutta todistajana söi se, että hän väitti 30-vuotiaan kaivaneen veitset olohuoneen laatikosta, vaikka tämä oli kertonut, ettei tiennyt niitä säilytettävän siellä.

Lisäksi 27-vuotias oli siivonnut väkivallan jälkiä terassilta ja omista vaatteistaan ja hänen olisi täytynyt pestä verta käsistään, jos hän olisi painanut haavaa uhrin kaulalla, kuten oli kertonut.

Ambulanssihenkilökunnalle hän oli lisäksi kertonut, että uhria oli lyöty terassin aidasta rikotulla puunkappaleella, vaikka kyse oli teräväreunaisesta pistohaavasta.

30-vuotiaan syyllisyyttä vastaan puhui myös se, että hänellä oli vain yksi veritahra kyynärtaipeessaan ja yksi kädessään. Kyynärtaipeen tahrassa oli uhrin dna:ta ja käden tahrassa 27-vuotiaan dna:ta.

Hyvinkään käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen vaan siitä voidaan valittaa hovioikeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.