Mies kiinnitti kahvia juodessaan huomiota kotinsa seinässä olevaan kohtaan – teki sen takaa historiallisen löydön: "Uteliaisuus ja pieni annos tylsyyttä saivat minusta otteen"

Marko Saarinen löysi Kaarinan maaperästä amerikkalaisen luokkasormuksen. 0:35
Marko teki tammikuussa erikoisen löydön Kaarinassa.

Brittiläinen Jake löysi talostaan 120 vuotta vanhan tunnelin. Mies antoi haastattelun aiheesta Plymouth Herald -sivustolle.

Jake Brown oli hiljattain ostanut uuden talon Plymouthista. Juodessaan kahvia hän huomasi, että eräs kohta talon kellarikerrokseen johtavan oven vieressä oli erilainen kuin muut. Jo aiemmin hän oli löytänyt talostaan kellarin.

– Uteliaisuus ja pieni annos tylsyyttä saivat minusta otteen. Otin poran ja aloin porata seinään kokeeksi reikiä.

Löysi ison onkalon

Jake teki seinään kaksi reikää, toisen tutkailulle ja toisen soihdulle. Hän tajusi, että alla oli jonkinlaisia onkaloita. Huomattuaan, mitä talon alla oli, Jake avasi seinän, jotta hän pystyi itse menemään luolaan. Onkalo oli noin viisi metriä korkea ja kolme metriä leveä.

Jake soitti historiaa harrastavalle ystävälleen sekä paikalliselle historian tutkijalle. Kävi ilmi, että Jake oli löytänyt 120 vuotta vanhan tunnelin, joka oli joskus kuulunut osaksi Whitridge Hilliä. Whitridge Hill oli sittemmin louhittu pois ja tilalle oli rakennettu taloja, joihin kuului kellareita.

Onkalossa oli paljon rakentajien jättämiä tavaroita. Seinän takaa löytyi muun muassa vanha sanomalehti, jonka perusteella tunneli oli ollut suljettuna ainakin 50 vuotta. Tunnelista löytyi myös pulloja, joiden avulla voitiin sanoa, että käytävä oli rakennettu 1900-luvun alussa. Se oli ilmeisesti tarkoitettu säilöksi hiilelle.

Jake aikoo remontoida onkalon osaksi kotiaan, ehkäpä toimistoksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat