Keittiön seinän takaa kuului pitkään omituisia ääniä – tuholaistorjuja teki inhottavan löydön: "Suurin, jonka olen koskaan nähnyt"

Herhiläiset olivat pesiytyneet uusiseelantilaisen perheen keittiön seinään taakse. Aiheesta kertoo muun muassa New Zealand Herald -sivusto.

Uudessa-Seelannissa asuvat Karla Ferguson ja Mitch Smith löysivät keittiön seinän sisältä uunin luota valtavan herhiläispesän. Pesä oli ainakin yli metrin pituinen. Herhiläinen on lähes kaksi kertaa kookkaampi kuin ampiainen.

Paikalle kutsuttu tuholaistentorjunnan ammattilainen Robbie Stapleton arvioi, että seinän onkaloissa lymyili yli 5000 herhiläistä. Ne olivat majailleet siellä ainakin yli puoli vuotta, ehkä jopa vuoden.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seinän takaa oli kuulunut ääniä

Seinän takaa oli jo kuukausia aiemmin kuulunut raapimista ja jyrsimistä muistuttavia ääniä. Nainen oli ajatellut, että kyse oli hiiristä. Tai ehkä talon ulkopuolella oli ampiaispesä.

Karla kertoo NZ Herald -sivustolle, että yksi perheen kissoista oli havainnut, että jotain oli pielessä. Eräänä iltana se oli istunut ja tuijottanut intensiivisesti keittiön kattolamppuun, jonka ympärillä pyöri herhiläisiä.

– Luulimme ensin, että ne olivat ampiaisia emmekä halunneet tappaa niitä. Mutta ammattilainen tuli paikalle ja sanoi, että ne ovat herhiläisiä.

Ongelma olisi pian pahentunut

Sunnuntaina Stapleton ryhtyi pesän poistamisoperaatioon. Seinää piti purkaa sen takia. Kävi ilmi, että seinän takaa löytyi herhiläisten lisäksi kaikenlaisia eri kehitysasteella olevia toukkia. 

– Se oli ihan hullua. Hän sanoi, että meillä olisi pian ollut edessämme isompi ongelma.

Seinä oli tuntunut lämpimältä

Karla kertoo, että pesä oli ollut aivan valtava. Seinä oli sen takia tuntunut lämpimältä.

Stapletonin mukaan tällaiset pesät eivät ole epätavallisia. Häntä ei yllättänyt se, että herhiläiset olivat asettuneet seinän taakse. Kuuma ja kuiva paikka lähellä ruoan tuoksua ja roskia on niille mainio elinympäristö.

Karlalla on vuoden ja kahden kuukauden ikäinen tytär. Lisäksi kotitalouteen kuuluu kaksi kissaa ja viisi koiraa. Nainen iloitsee siitä, ettei kukaan heistä tai yksikään eläimistä saanut pistoa.

Tuholaistorjujakin yllättyi

Tuholaismyrkky jätettiin vaikuttamaan yön ajaksi. Maanantaina Stapleton palasi takaisin ja yritti hahmottaa, minkä kokoinen pesä oli. Hän yllättyi havainnostaan.

– Se on todellakin valtava herhiläisten pesä. Suurin, jonka olen koskaan nähnyt. On ainutlaatuista, että se oli seinässä heidän keittiössään.

Pesällä oli mittaa 1100 millimetriä. Syvyyttä sillä oli noin 100 milliä.

– Herhiläiset tykkäävät syödä sitä, mitä ihmisetkin. Ne rakentavat pesiään räystäisiin ja halkopinoihin, koska ne etsivät koloja.

Kolo pesään oli talon ulkopuolella, katon alla. Se oli halkaisijaltaan noin muutaman senttimetrin.

Myöhemmin Stapleton oli löytänyt myös hylättyjä paperiampiaisen pesiä. Hän uskoo, että herhiläiset ajoivat ne pois saapuessaan paikalle.

Kristina veikkaa, että hyönteiset olivat lymyilleet seinässä pidempään kuin talo oli ollut heidän omistuksessaan. He muuttivat sinne viime vuoden lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat