Mainos

Mies iski toista nyrkillä Helsingin yössä: Uhri kaatui niin pahasti, ettei kykene edes puhumaan – naisystävän mukaan riidan syynä oli ruotsinkielisyys

Parikymppinen mies tuomittiin Helsingin Kampissa keväällä tapahtuneesta pahoinpitelystä. Oikeuden mukaan mies löi toista niin, että tämä kaatui ja sai vaikean aivovamman. Uhrin naisystävän mukaan syynä oli se, että mies oli puhunut hänen kanssaan ruotsia.

Välikohtaus sattui aamuyöstä sunnuntaina 1. huhtikuuta Runeberginkadulla sijaitsevan metroaseman edustalla, minne tuomittu oli seurannut itselleen entuudestaan tuntematonta pariskuntaa Kampin McDonald’s-ravintolasta. 

Oikeudessa kuultu uhrin naisystävä kertoi, että mies oli ryhtynyt haastamaan riitaa hänen ja hänen miesystävänsä kanssa. Naisystävän mukaan uhittelun syynä oli se, että pariskunta puhui keskenään ruotsia. 

Tilanne eskaloitui, ja uhittelija löi miesystävää kahdesti päähän niin, että tämä putosi toisen polvensa varaan. 

Naisystävä meni miesten väliin ja pyysi, ettei mies enää löisi. Mies oli kuitenkin sanonut "tekevänsä tämän" naisen takia, ja että hän "pelastaisi" naisen. 

Kun iskut saanut mies nousi, uhittelija löi häntä uudestaan päähän niin, että hän menetti tajuntansa ja kaatui. Mies löi päänsä maahan niin pahasti, että iskusta aiheutui hänelle vaikea aivovamma, aivoverenvuotoa ja kallonmurtumia.

Vakavat vammat

Pahoinpitelijä pakeni paikalta, mutta hänet tavoitettiin myöhemmin. Poliisi selvitti miehen henkilöllisyyttä muun muassa valvontakameravideon, maksukorttitietojen ja tunnistusrivin avulla. 

Asiaa alettiin puida Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa. Pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta syytetty mies kiisti syyllistyneensä rikokseen ja väitti, että uhria oli pahoinpidellyt joku muu kuin hän. 

Oikeuden mukaan miehen syyllisyydestä ei kuitenkaan jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Oikeudenkäynnissä kuultiin myös todistajia, jotka olivat nähneet tilanteen sivusta osin tai kokonaan. 

Vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin tapauksen johdosta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi miehen syyllistyneen pahoinpitelyyn ja törkeään vammantuottamukseen. Mies joutuu korvaamaan uhrilleen yhteensä yli 30 000 euroa muun muassa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Korvausten suuruutta selittää se, että uhrille aiheutuneet vammat ovat hyvin vakavia. Mies ei ole pahoinpitelyn jälkeen kyennyt kommunikoimaan kunnolla, ja joutuu liikkumaan avustajien ja pyörätuolin avulla. 

Oikeudessa esitetyn lääkärinlausunnon mukaan mies tarvitsee kuntoutusta vielä pitkään ja on todennäköistä, että hänelle jää vammoista pitkäaikaisoireita.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja