Mainos

Mies eksyi aavikolle ilman vettä – selvisi syömällä muurahaisia

Australian Perthistä kotoisin oleva mies selvisi aavikossa eksyneenä kuusi päivää. 62-vuotias Reg Foggerdy eksyi Länsi-Australiassa sijaitsevalle aavikolle, kertoo The Guardian.

Poliisi löysi miehen tänään aamulla seuraamalla tuoreita jalanjälkiä. Mies on toimitettu sairaalahoitoon Kalgoorlien kaupunkiin. Poliisin mukaan miehellä ei ollut mukanaan ruokaa – ei edes vettä, ja hän oli ”nestehukassa ja kärsi aistiharhoista”. Saatuaan ensiapua paikan päällä hän pystyi puhumaan.

– Uskomatonta on se, että viimeiset selviytymisensä päivät hän makasi puun alla ja söi mustia muurahaisia, kertoo Karlgoorlien poliisi Andy Greatwood.

Foggerdy katosi viime keskiviikkona lähtiessään leirintäalueelta kohti Iso-Victorian aavikkoa, joka sijaitsee yli 1000 kilometrin päässä Perthistä. Miehellä oli mukanaan kivääri, koska hän oli aikeissa ampua Australian sisämaassa eläviä villejä kameleita.

"Pelko muuttaa onnettomuuden tragediaksi"

Kun Foggerdy ei palannut torstaihin mennessä, hänen veljensä huolestui ja ilmoitti tästä poliisille. Leirintäalueen läheisyydestä löydettiin yksi ammuttu villikameli, joka olikin keskeisessä osassa, kun poliisi rajasi etsintäaluetta maasta ja ilmasta käsin.

Bob Cooper on kirjoittanut kirjan selviytymisestä Australian takamaassa, eli kuivissa maan sisäosissa. Hänen mukaansa aivojen toimintaan vaikuttava nestehukka ja eksymisestä syntyvä paniikki ovat ”luultavasti pahin paikka, johon ihminen voi joutua”.

– Pelko kääntää onnettomuuden tragediaksi, Cooper kertoo. Se, että autosi ei käynnisty, ei ole tragedia. Mutta ihminen menee paniikkiin ja alkaa kävellä.

Näin kävi esimerkiksi kahdelle miehelle Australiassa tammikuussa, kun he hyläsivät autonsa ja lähtivät kävellen hakemaan apua. He kuolivat aavikolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.