Mainos

Mies ei saanut olutta – uhrin silmä sokeutui, kun raivostunut mies hakkasi hänet sählymailalla

Mies raivostui jäätyään vaille olutta, ja pahoinpiteli samaan juopotteluseurueeseen kuuluneen miehen vakavasti Espoossa viime vuoden helmikuussa.

Pahoinpitely sai alkunsa, kun mies oli yrittänyt ”pummata" olutta, jota uhri ei ollut aluksi suostunut tälle luovuttamaan.

Miehen aseeksi valikoitui sählymaila, jolla hän pahoinpiteli uhria niin pitkään ja voimallisesti, että maila meni poikki. Myös toinen mies osallistui pahoinpitelyyn lyömällä uhria.

– Lyöntejä on ollut useita ja ne ovat olleet voimakkaita ja aiheuttaneet [uhrille] oikean silmän sokeutumisen. [Uhri] on myös menettänyt lyöntien johdosta tajunsa ainakin kahteen otteeseen [miehen] jatkettua pahoinpitelyä [uhrin] tajuihinsa palattua.

Silmä sokeutui

Uhrille aiheutui teosta vakavat vammat. Hänelle syntyi ruhjeita kasvoissa ja päässä, käsissä ja vasemamssa sääressä. Kummankin silmän ympärillä oli mustelmia, oikea silmä oli muurautunut kiinni ja siinä oli verenvuotoa. Myöhemmin sairaalassa todettiin hänen molemmissa silmissään todettiin silmämunien repeämät miehelle aiemmin tehtyjen sarveiskalvosiirrännäisten saumakohdista.

– Uhrin oikea silmä on lisäksi sokeutunut ja hänen vasemman silmän näkökykynsä on heikentynyt, tuomiossa kerrotaan.

Oikeus piti pahoinpitelyä raakana ja julmana.

– Pahoinpitely on lisäksi jatkunut pitkään ja se on jatkunut, vaikka [uhri] ei ole puolustautunut ja vaikka hän ollut pahoinpitelyn aikana ajoittain tajuttomana.

Tuhansien korvaukset 

Mies todettiin törkeän pahoinpitelyn lisäksi syylliseksi toiseen pahoinpitelyyn, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon sekä kahteen näpistykseen. Vuonna 1975 syntynyt mies tuomittiin 1 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen, joka teon vakavuuden vuoksi määrättiin ehdottomana. Lisäksi tämä määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 7200 euroa kivusta särystä ja tilapäisestä haitasta sekä 2000 euroa rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tekoon lievemmin osallistunut vuonna 1977 syntynyt mies tuomittiin 3 kuukauden vankeuteen, joka tuomittiin ehdottomana miehen aiemman väkivaltarikostaustan vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.