Mainos

Yksi nyrkinisku grillijonossa johti hurjiin seurauksiin: Uhrille useita aivoruhjeita ja kalloluun murtuma

Pahoinpitelijä tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja yli 28 000 euron korvauksiin, kun uhri sai kaatumisen vuoksi vakavan aivovamman. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä.

Pahoinpitely tapahtui Helsingissä lähellä Sörnäisten metroasemaa 30. maaliskuuta 2014. Todistajien mukaan virolainen mies löi tuntematonta uhria provosoinnin jälkeen grillijonossa: 30-vuotias mies oli arvostellut tälle kovaan ääneen virolaisia.

Virolaismies kertoi kokeneensa olonsa uhatuksi ja saaneensa aikaisemmin vastaavassa tilanteessa turpaansa. Hän löi uhria kerran kasvoihin, jonka seurauksena uhri kaatui ja löi päänsä asfalttiin.

Mies sai pahoinpitelyn seurauksena vakavan aivovamman. Hän meni tajuttomaksi, hänen kalloluunsa murtui ja hänelle tuli useita aivoruhjeita eri puolille aivojen etulohkoja. Ruhjeista syntyi aivoihin verenvuotoa ja verihyytymä.

Vammoja hoidettiin vaikeilla leikkauksilla ja miehen kallosta jouduttiin irrottamaan kämmenen suuruinen luukappale puolen vuoden ajaksi, mistä aiheutui uhrin mukaan erittäin suurta tilapäistä haittaa.

Tuomio tuli pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Korvauksia yli 28 000 euroa

Pahoinpitelijä tuomittiin käräjäoikeudessa maksamaan uhrilleen yli 28 000 euron korvaukset: 25 000 euroa kivusta, särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan 2 000 euroa kosmeettisesta haitasta, uhrille aiheutui leikkauksista arpi ohimoon, ja tapauksen aiheuttamia muita kuluja.

Hovioikeudessa pahoinpitelijä vaati kärsimyskorvausten alentamista ja vetosi muun muassa heikkoon taloudelliseen tilanteeseensa. Hänen nettokuukausipalkkansa oli 1 200 euroa ja hänellä oli elätettävänään vaimo ja kolme lasta.

Hänen mukaansa uhri oli provosoinut häntä ja myös vamman suuruus oli ennalta-arvaamaton.

Hovioikeus katsoi kuitenkin käräjäoikeuden määräämän korvaussumman oikeaksi.

 – Hovioikeus katsoo, että kaatumista ei voida pitää ennalta-arvaamattomana seurauksena tahallisesta päähän lyömisestä. Lyödessään päänsä asvalttiin ihminen saattaa saada vakavia vammoja.

Hovioikeudessa uhri kertoi, että hänen päänsärkynsä jatkuvat edelleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.